Bloomberg: Η Ελλάδα πάει για αρνητικά επιτόκια

Bloomberg: Η Ελλάδα πάει για αρνητικά επιτόκια Facebook Twitter
Οι ευρωπαίοι αναλυτές σημειώνουν, με νόημα, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά - EUROKINISSI
2

Εκτιμήσεις για αρνητικά επιτόκια στην Ελλάδα κάνουν αναλυτές του Bloomberg μετά το ρεκόρ του δεκαετούς ομολόγου που έπεσε κάτω από 1%.

Οι ευρωπαίοι αναλυτές σημειώνουν, με νόημα, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά και υπογραμμίζουν αναφερόμενοι στα ομόλογα ότι «ακόμα και αν έπεφταν στο 0% οι εξάπλωση της απόδοσης θα ήταν από τα ιστορικά χαμηλά».

Χαρακτηριστικά οι αναλυτές του Bloomberg γράφουν μεταξύ άλλων:

«Η χθεσινή επέκταση των ελληνο-γερμανικών ομολόγων δείχνει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέλθει οριστικά. Το χθεσινό ρεκόρ των ιταλικών ομολόγων που επανήλθαν στα επίπεδα της άνοιξης του 2018, κατέρριψαν τα ελληνικά ομόλογα με ένα ακόμα πιο ιστορικό ρεκόρ» ενώ προσθέτουν πως «η ύπαρξη του ευρώ δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί»

Η Lew Echos με τη σειρά της υποστηρίζει: «Το φράγμα του 1% έσπασε το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί... Η Ελλάδα, της οποίας το χρέος εξακολουθεί να είναι στην κατηγορία των «σκουπιδιών», στη φρασεολογία των χρηματιστών, μόλις είδε το 10ετές ομόλογό της να κινείται κάτω από το συμβολικό του 1%. Σημειώνεται ότι η εν λόγω χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού το 2012, αποκομμένη επί οκτώ χρόνια από τις διεθνείς αγορές. Η πορεία των ελληνικών ομολόγων ακολουθεί πλέον την τάση στην αγορά της ευρωζώνης. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα εξηγείται από το ευρύτερο περιβάλλον χαμηλού επιτοκίου».

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια