Αποκαλύψεις πρώην στελέχους της UBS και νυν πληροφοριοδότη: Τα 4 δισεκ. της λίστας Μπόργιανς είναι ψίχουλα, σας έκρυψαν πολύ περισσότερα

Αποκαλύψεις πρώην στελέχους της UBS και νυν πληροφοριοδότη: Τα 4 δισεκ. της λίστας Μπόργιανς είναι ψίχουλα, σας έκρυψαν πολύ περισσότερα Facebook Twitter
0

«Pinuts» χαρακτηρίζει το πρώην στέλεχος της UBS και σήμερα πληροφοριοδότης Μπραντ Μπίρκενφελντ τα 4 δισεκ. ευρώ που έδειξε η λίστα Μπόργιανς ως καταθέσεις Ελλήνων στην τράπεζα, ενώ αναφέρει ότι «τα ποσά που σας έκρυψαν είναι πολύ μεγαλύτερα».

«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα», λέει στη συνέντευξή του στη «Realnews» το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS.

Σημειώνει επίσης ότι η πληροφόρησή του για τους Έλληνες πελάτες και τραπεζίτες της UBS που καλύπτουν την Ελλάδα είναι εμπιστευτική και τονίζει: «Tην έχω δώσει στις ελληνικές αρχές, ώστε να μπορέσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τους Έλληνες πολίτες και τα κράτη μέλη της Ε.Ε.»

Ο Μπίρκενφελντ, επιτίθεται στην UBS, λέγοντας ότι «γνώριζε απολύτως τι έκανε υποβοηθώντας και υποκινώντας τη φοροδιαφυγή πελατών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.»

Πρόκειται, όπως λέει « για μια εγκληματική οργάνωση που έκανε τα πάντα για να αποκτήσει και να εκμεταλλευτεί τον κρυφό πλούτο που συγκέντρωνε όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά και όπου αλλού είχε υποκαταστήματα».

Οι αποκαλύψεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την Ελλάδα, ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση έως και 2 δισεκ. από την τράπεζα.

Αποκαλύψεις πρώην στελέχους της UBS και νυν πληροφοριοδότη: Τα 4 δισεκ. της λίστας Μπόργιανς είναι ψίχουλα, σας έκρυψαν πολύ περισσότερα Facebook Twitter

Ανακοίνωση-επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. για τον Σκλαβούνη

«Στη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Βrad Βirkenfeld, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τράπεζα ως μια "παγκόσμια εγκληματική οργάνωση", η οποία έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες», επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με την τράπεζα UBS και τον κ. Σκλαβούνη.

 

«Αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Δεν μας προξενεί εντύπωση. Επί δεκαετίες, μια κάστα "ανέγγιχτων", εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει, αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είχαν καμιά διάθεση να "ενοχλήσουν" τους φίλους τους».

 

«Ο κ. Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει. Τον πληροφορούμε ότι οι εποχές της ανομίας, του "κουκουλώματος" και του "δούναι και λαβείν" με τους πλούσιους φοροφυγάδες "φίλους", παρήλθαν ανεπιστρεπτί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM
Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ