Αποχωρεί από την Τράπεζα Πειραιώς και ο Σταύρος Λεκκάκος

Αποχωρεί από την Τράπεζα Πειραιώς και ο Σταύρος Λεκκάκος Facebook Twitter
1
Αποχωρεί από την Τράπεζα Πειραιώς και ο Σταύρος Λεκκάκος Facebook Twitter

Την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Πειραιώς αναμένεται σύμφωνα με με πληροφορίες που επικαλείται το Liberal.gr να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, κ. Σταύρος Λεκκάκος.

Η αποχώρηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του έτερου αντιπροέδρου, κ. Απόστολου Ταμβακάκη και θεωρείται εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, κυρίως σημειολογικά, διότι ο πολύπειρος τραπεζίτης συγκαταλέγεται στον πυρήνα των στελεχών που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του ομίλου. Η τράπεζα διάγει μία έντονη διοικητική κρίση από τον Ιανουάριο του 2016, καθώς η διαδικασία αναζήτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου έχει ναυαγήσει δύο φορές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ανασυγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου

Ο κος Λεκκάκος έχει συνδέσει το όνομά του με Τρ. Πειραιώς, ενώ μαζί με τον Μιχάλη Σάλλα, διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου, σήμερα, τραπεζικού ομίλου από το 1992. Διετέλεσε μάλιστα μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2006 έως σήμερα και ανέλαβε σε δύσκολες στιγμές τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της αγοράς, με την αποχώρησή του -είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι η αποχώρηση του κ. Σάλλα-κλείνει ένας διοικητικός κύκλος σχεδόν τριών δεκαετιών για την τράπεζα που πρωταγωνίστησε όσο καμία άλλη στην αναδιάταξη του τραπεζικού τοπίου της χώρας.

Ο κ. Λεκκάκος θα επικεντρωθεί πλέον στο πολυσύνθετο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας στη Marfin Investment Group, της οποίας είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου η αναδιάρθρωση εταιρειών αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για την ελληνική οικονομία, η αποτελεσματική διαχείριση του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου της ΝΑ Ευρώπης είναι καθοριστικής σημασίας.

Με πληροφορίες από Liberal.gr

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ