Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Με τρία στοιχεία οι αιτήσεις - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Με τρία στοιχεία οι αιτήσεις - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα Facebook Twitter
0

Θέμα ημερών είναι η λειτουργία της πλατφόρμας για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. 

Όπως είπε, στόχος είναι η πλατφόρμα να ανοίξει έως τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, προσθέτοντας πως οι αιτήσεις θα γίνονται «με τρία μόνο στοιχεία».

«Για το πρόγραμμα για την επιδότηση των συσκευών η πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα» είπε αρχικά ο κ. Σκρέκας για την ανακύκλωση συσκευών.

Όπως εξήγησε για τη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευών «θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά».

Ποιες συσκευές εντάσσονται στο πρόγραμμα 

Αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν στο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών όλοι οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, αν και θα υπάρχουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Όπως σημείωσε ο κ.Σκρέκας προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών, είναι:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Οι συσκευές που δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση για την ανακύκλωση συσκευών είναι:

  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων
  • ηλεκτρικές κουζίνες

Η διαδικασία

Η ηλεκτρονική αίτηση θα γίνεται στην πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο gov.gr. Ο ενδιαφερόμενος θα μπαίνει με τους κωδικούς του Taxisnet και θα δηλώνει ποιες συσκευές θέλει να ανακυκλώσει. 

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται άμεσα και οι δικαιούχοι θα κατατάσσονται στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης. 

Θα χορηγείται στους δικαιούχους ειδικό voucher το οποίο θα εξαργυρώνουν στα καταστήματα. Τα στάδια υλοποίησης της διαδικασίας θα ελέγχονται αυτόματα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπάτηση ελληνικών εταιρειών στην Τουρκία - Η προειδοποίηση του ελληνικού προξενείου

Οικονομία / Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιεί ελληνικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με συγκεκριμένο Τούρκο επιχειρηματία

Τούρκος γεννημένος στην Κομοτηνή προσεγγίζει ελληνικές εταιρείες για προμήθεια φθηνών επίπλων κήπου, παίρνει προκαταβολές και δεν στέλνει ποτέ τα εμπορεύματα
NEWSROOM
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι μέρες - Έχουν πληρώσει δύο στους τρεις

Οικονομία / Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι ημέρες - Δύο στα τρία αυτοκίνητα έχουν πληρώσει

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό 778.617.558 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν για 4.416.897 αυτοκίνητα, ποσό που μεταφράζεται σε 66,16% των προσδοκιών της ΑΑΔΕ
NEWSROOM