Υπογράφηκε η εφαρμοστική εγκύκλιος για την επιβολή της εισφοράς 7% για το επικουρικό και 4% για το εφάπαξ σε μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών.

 

Να σημειωθεί ότι και οι δύο εισφορές θα επιβληθούν επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος των επαγγελματιών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

 

Η εγκύκλιος αφορά κυρίως σε 300.000 μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς και δικηγόρους οι οποίοι εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν αναδρομικά (για το διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2017) και τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ.

 

Οι εισφορές αυτές ισχύουν από 1/1/2017, αλλά δεν είχαν έλθει σχετικά ειδοποιητήρια λόγω τεχνικών δυσκολιών του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

 

Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα λάβουν ειδοποιητήρια που αντιστοιχούν σε 4% για το εφάπαξ, ενώ μηχανικοί, δικηγόροι, υποθηκοφύλακες, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές 11% συνολικά για εφάπαξ και επικουρική σύνταξη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr