Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς - Ποιο είναι το παρασκήνιο

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς - Ποιο είναι το παρασκήνιο Facebook Twitter
0

Αναβλήθηκε η αποψινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς.

Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Αν και η αναβολή παρουσιάζεται να προέκυψε από διαδικαστικό ζήτημα, το protothema.gr μεταδίδει δύο σενάρια στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή η ματαίωση οφείλεται στην προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η τηλεδιάσκεψη αναβλήθηκε προκειμένου να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα που ενδεχομένως θα προκύψουν από τη συνάντηση. Επιπλέον γίνεται λόγος για «απροθυμία» του ΔΝΤ, που καλύφθηκε πίσω από την επίφαση της παρουσίας του Πολ Τόμσεν σε εκδήλωση στα Σκόπια, στην οποία ήταν ομιλητής, ενώ όμως αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη από την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ