Απώλειες 2,6 δισεκατομμυρίων κατέγραψε η Air France- KLM το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ ο όμιλος τονίζει ότι πρέπει να γίνει σημαντική μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού.

 

Το επίπεδο δραστηριότητας ήταν σχεδόν μηδενικό τον Απρίλιο και τον Μάιο- σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- ενώ αυξήθηκε σε μόλις 8% τον Ιούνιο, όταν σταδιακά άρχισαν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί, αναφέρει η έκθεση του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο.

 

Παρόλα αυτά, η Air France- KLM «βλέπει» περιορισμένη προοπτική για ανάκαμψη της καμπύλης της ζήτησης. Ο CEO του ομίλου, Μπέντζαμιν Σμιθ, αναγνώρισε ότι υπήρξε ασυνήθιστη στήριξη από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας κάτι που- σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών- παρείχε στην εταιρεία τη ρευστότητα που χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει στην κρίση και να διασφαλίσει μια σταδιακή ανάκαμψη.

 

Όμως, η έκθεση τριμήνου επισημαίνει ότι προκειμένου να εκτελεστεί το «πρόγραμμα ανοικοδόμησης», θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος θα επωφεληθεί από δάνεια ύψους 7 δισεκατομμυρίων που θα λάβει από ή με τη στήριξη του γαλλικού κράτους, ενώ βοήθεια 2-4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα λάβει από την ολλανδική κυβέρνηση.

 

Ήδη, η Air France έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την κατάργηση 7.580 θέσεων εργασίας έως τα τέλη του 2022, ενώ η KLM έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, στο οποίο έχουν ενταχθεί 2.000 εργαζόμενοι. Όμως, μετά την ανακοίνωση της έκθεσης τριμήνου, η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας (NOS) μετέδωσε πληροφορίες ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει και σε 1.100 απολύσεις.

 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

 


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr