Η Air France θα περικόψει 7.580 θέσεις εργασίας - Το 17,5% του δυναμικού της

Η Air France θα περικόψει 7.580 θέσεις εργασίας - Το 17,5% του δυναμικού της Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στην κατάργηση 7.580 θέσεων εργασίας, δηλαδή το 17,5% του εργατικού της δυναμικού, σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στα επόμενα χρόνια η Air France, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. 

H Air France αναμένει περισσότερες από 3.500 «φυσικές αναχωρήσεις», γεγονός που θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση των περικοπών. Η αεροπορική εταιρεία θα μειώσει τις θέσεις κατά 6.560 ως το τέλος του 2022, ενώ η θυγατρική της HOP! θα μειώσει εντός τριετίας τις θέσεις εργασίας κατά 1.020. Πρόκειται για περίπου το ήμισυ του δυναμικού της. 

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία έχει καταγράψει απώλειες ρεκόρ 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα 2020, ενώ δεν αναμένεται επιστροφή στην κερδοφορία το 2021, ακόμη και στο σενάριο απότομης ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης του κορωνοϊού η Air France σημείωνε απώλειες ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. «Η ανάκαμψη φαίνεται να είναι πολύ αργή λόγω των αβεβαιοτήτων στην υγεία, την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την αλλαγή στη ζήτηση», δήλωσε η εταιρεία.

Η Air France δεν αναμένει να ανακάμψει στην προ πανδημίας δραστηριότητά της έως το 2024.

Η Γαλλία ενίσχυσε με 15 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο την Airbus, την Air France και την αεροπορική της βιομηχανία γενικότερα, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει πίσω από την Κίνα και τις ΗΠΑ στην «παγκόσμια αεροδιαστημική κούρσα» εξαιτίας της πανδημίας. Από το πακέτο τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στην Air France. 

Η Airbus γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα περικόψει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, ποσοστό μεγαλύτερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της κατά τους επόμενους 12 μήνες. Η Airbus εδρεύει στη Γαλλία, αλλά διαθέτει εγκαταστάσεις στη Γερμανία, στην Ισπανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από CNN

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Credit Suisse: Στα 108.300 δολάρια ο πλούτος του μέσου Ελλήνα - Μερικές χιλιάδες οι εκατομμυριούχοι

Οικονομία / Credit Suisse: Στα 108.300 δολάρια ο πλούτος του μέσου Ελλήνα - Χιλιάδες οι εκατομμυριούχοι

Οι αναλυτές εντόπισαν στην Ελλάδα ένα άτομο με περιουσία άνω των 500 εκατ. δολαρίων, 30 άτομα με 100-500 εκατ. δολάρια και 89 πολυεκατομμυριούχους με περιουσία από 50 έως 100 εκατ. δολαρίων
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ