ΑΑΔΕ: «Λαβράκια» εντόπισε η επιχείρηση «Μπουλντόζα» - Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων

ΑΑΔΕ: «Λαβράκια» εντόπισε η επιχείρηση «Μπουλντόζα» - Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε εφαρμογή έθεσε η ΑΑΔΕ το σχέδιο με την ονομασία «Μπουλντόζα» το οποίο αφορά σε αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους σε κατασκευαστικές εταιρείες σε όλη τη χώρα. 

Το σχέδιο «Μπουλντόζα» προβλέπει τα στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών να αξιοποιούν τα στοιχεία από ειδικό λογισμικό και να εντοπίζουν επιχειρήσεις με ύποπτη φορολογική και συναλλακτική συμπεριφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Έχουν ήδη γίνει στοχευμένες έφοδοι σε τρεις επιχειρήσεις, με τις δύο να εδράζουν στην Αττική. Ειδικότερα, ο έλεγχος σε φυσικό πρόσωπο, υπεύθυνο κατασκευαστικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έδειξε πως είχε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σε κατασκευαστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Αττική, επιβλήθηκε για το τρέχον έτος πρόστιμο 158.000 ευρώ, για μη προσκόμιση των λογιστικών αρχείων, μετά από πρόσκληση του ελέγχου.

Επίσης, σε άλλη επιχείρηση στην Αττική, που κατασκευάζει οικιστικά κτίρια, επιβλήθηκε πρόστιμο για τις χρήσεις 2019-2020 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο έλεγχος σε αυτές τις περιπτώσεις παραμένει σε εξέλιξη, με τους ελεγκτές να εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία τους. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM