Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωνε στις αρχές Απριλίου πως δεν θα δεχτεί μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 9.100 ευρώ, αλλά χθες μετά τα μεσάνυχτα κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία τελικά μειώνεται στα 8.636 ευρώ (900 ευρώ χαμηλότερα από το ισχύον αφορολόγητο των 9.545 ευρώ)

 

Με το "τσεκούρι" στο αφορολόγητο η κυβέρνηση προσδοκά να βάλει στα κρατικά ταμεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

 

Με τη νέα μείωση, ακόμη και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται  με 616 ευρώ τον μήνα, φέτος θα πληρώσουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016.

 

Η έκπτωση φόρου για άγαμους και άτεκνα ζευγάρια μειώνεται από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ ενώ για μισθοσυντήρητους με δύο παιδιά η έκπτωση φόρου θα είναι 2.000 ευρώ όπως προέβλεπε και το νομοσχέδιο που είχε αρχικά κατατεθεί στην Βουλή.

 

Για τους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους, οι οποίοι θα φορολογούνται πλέον με την ίδια κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων, δεν θα ισχύει πλέον κανένα αφορολόγητο.

 

Αύξηση 3% στην φορολογία των επιχειρήσεων, ανεβάζοντας τον συντελεστή από το 26% στο 29% για κέρδη έως και 50.000 ευρώ, προβλέπει η δεύτερη τροπολογία που κατατέθηκε χθες.

 

Oλόκληρη η τροπολογία

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr