Μείωση 40% στις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ, με απόφαση Βαρουφάκη

Μείωση 40% στις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ, με απόφαση Βαρουφάκη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Μείωση κατά 40% στις αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως σημειώνεται μάλιστα, από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από 300.000 ευρώ ετησίως

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ωστόσο, το υπουργείο επισημαίνει ότι χρειάζεται η έγκριση της απόφασης από τους θεσμούς. «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) -που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ- ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά. Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν "πισωγύρισμα" (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή», τονίζει το ΥΠΟΙΚ.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Aντε βρε Γιανη, να σου πω και ενα μπραβο!Λίγο αστείο βεβαια που επισημαίνεις πως δυστυχώς απαιτείται διαβούλευση με τους θεσμούς για την μείωση διότι για προσλήψεις κλπ δε θυμαμαι να δωσατε και πολυ σημασια στο τι εγκρίνουν οι θεσμοι και ελπίζω να μη μουρλαθουν οι θεσμοί και πουν οχι και μετα να πεις, τι να κάνω δε με αφήνουν!
Απ την άλλη ξέρεις τι ειναι τα 300.000; 1. Μια τρύπα στο νερο μπροστα στους τόκους που δινουμε λογω ΕLA. Ο Βαρουφάκης και τα καραγκιοζιλικια του μας εστειλαν στον ΕΛΑ, όπου για κάθε δις πληρώνουμε 41.000 τοκους ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.Μήπως θυμόμαστε πόσα δις εχουμε πάρει για να δουμε οτι τα 300 χιλιαρικα που εξοικονομεί δεν φτανουν ουτε για τους τόκους 1 ημερας;2. Να συγκρινουμε τα 300χιλ με τα τουλάχιστον 5 δις των καθαριστριων;Δεν ειμαι ενάντια στη μειωση των μισθων, αλλα με εκνευριζει λιγο να με περνανε για χαζο, μοστραροντας μια μειωση-ψιχουλο την ωρα που ξοδευονται πακτωλοι.
Σου μιλανε για 40% μειωση και πας κατευθειαν να συγκρινεις το ποσο που κερδιζουν τα ταμεια ετησιως με το ποσο που χρωσταει...Ειναι μια παρα πολυ καλη αρχη για να μειωθουνε κατι τετοιοι απιθανοι μισθοι και οχι να μειωθει το χρεος αλλα να δωθουν σε αλλες πολιτιμες θεσεις ! Μακαρι να υπαρξει και συνεχεια γκρινιαρη
@yasoo Ποιο χρέος καλέ; Ποιος μίλησε για χρέος;Εγω μιλάω για τα τρέχοντα έξοδα! Τα οποία αυξήθηκαν με τις πραξεις Βαρουφάκη.Και την ώρα δεν μπορούμε καν να καλύψουμε τα έξοδα μας, εσυ φαντασιώνεσαι οτι αυτα που εξοικονομεις θα τα μοιράσεις κιόλας! ΤΟ ότι ήδη έχουν μοιραστει πολλαπλάσια δεν σου περναει απ το μυαλό;Τοσα ξερεις ομως, τοσα λες. ΓΙα να καταδειξω αυτην την άγνοια εγραψα κι εγω τι θα πει 300.000 κι εσυ με λες γκρινιαρη. Σορρυ που κοιταω την πραγματικοτητα και οχι τα ονειρα θερινης νυκτος όπως εσυ.Περιμενε κι άλλο, αλλα εκτος απο σανο, δεν βλέπω να μοιραζει κατι άλλο ο Βαρουφακης.