Σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου είχε νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Πρωθυπουργό για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μαξίμου παραδέχτηκε ότι υπάρχει απόσταση με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρά τις δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ότι η συμφωνία είναι κοντά.

 

«Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα. Δεν τα βρήκαμε. Έχουμε σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η Τρόικα θα έρθει μετά τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος της κυβέρνησης ήταν να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα, ώστε μετά την ψήφιση του Προυπολογισμού στις 7 Δεκεμβρίου να πάει με “όπλο” αυτή τη συμφωνία στο επόμενο Γιούρογκρουπ ο υπουργός.

«Δεν με προβληματίζει η απόφαση των δανειστών να αναβάλουν την άφιξή τους στην Αθήνα, διότι δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Ακόμα δεν καταλήξαμε σε συμφωνία σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Δεν τα βρήκαμε. Διαφέρουμε σε ορισμένα ζητήματα ακόμα».

«Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου» τόνισε.


Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα προλάβουν να κλείσουν τη συμφωνία ως το τέλος του χρόνου ο κ. Στουρνάρας είπε: «Ετσι πιστεύω, ναι». Στη συνέχεια απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί η δόση τμηματικά.


Για τα ζητήματα που μένουν ανοικτά τόνισε ότι «Είναι δύο με τρία διαρθρωτικά θέματα κυρίως και λιγότερο τα δημοσιονομικά.”


Ο υπουργός σημείωσε πάντως ότι η δόση του 1 δισεκατομμυρίου που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο δεν κινδυνεύει και απέκλεισε να δοθεί τμηματικά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr