Με οδηγό τις εξαγωγές, η Ισπανία βρίσκει την έξοδο από την ύφεση. Το Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 8,3% (σε 19,344 δισεκατομμύρια ευρώ), σε σχέση με πέρυσι, περιορίζοντας το εμπορικό έλλειμμα κατά 16% (σε 2,587 δισεκατομμύρια ευρώ). Η επίδοση είναι η καλύτερη της Ευρωζώνης, πολύ υψηλότερη από της Γερμανίας. Ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την ισπανική ανάπτυξη, το 2014. Οι αγορές συμφωνούν, αφού έριξαν το επιτόκιο δανεισμού εντόκων γραμματίων 12 μηνών σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο (0,678%).

 

 

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ισπανούς πολίτες, γιατί γνωρίζω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Εκτός από τις ευχαριστίες μου, θέλω να πω σε όλους τους Ισπανούς ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι, που συμπλήρωσε δύο χρόνια από την εκλογική νίκη.

 

Τα δύο αυτά χρόνια, οι μισθοί στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 3,5%. Το μέσο ετήσιο καθαρό εισόδημα βρίσκεται στα 23.000 ευρώ. Παράλληλα, όμως, μειώθηκε και το ποσοστό των Ισπανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, χάρη στην πτώση των ενοικίων.

 

Πηγή: Euronews

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr