Φον Ντερ Λάιεν: Πρόσβαση σε συνολικά 2,7 δισ. ευρώ από σήμερα για την Ελλάδα

Φον Ντερ Λάιεν: Πρόσβαση σε συνολικά 2,7 δισ. ευρώ από σήμερα για την Ελλάδα Facebook Twitter
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Πρόσβαση σε συνολικά 2,7 εκατ. ευρώ από σήμερα για την Ελλάδα (EPA)
0

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα» δήλωσε χθες η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας την πρόσβαση της χώρας σε συνολικά 2,7 δισ. ευρώ.

Τα 2 δισ. από αυτά προέρχονται από τον μηχανισμό SURE. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» τόνισε η πρόεδρος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από σήμερα η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο ποσό του προγράμματος SURE το οποίο θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία.

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο (σ.σ Τρίτη) η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» σημείωσε χθες η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφορικά δε, με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU η Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM