Τράπεζες: Το e-banking εν μέσω πανδημίας ωθεί σε μειώσεις προσωπικού και καταστημάτων

Τράπεζες: Το e-banking εν μέσω πανδημίας ωθεί σε μειώσεις προσωπικού και καταστημάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους προσανατολίζονται οι τράπεζες στην Ελλάδα με αφορμή την ευρεία μετάβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος εν μέσω της νέας υγειονομικής κρίσης, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλές συναλλαγές και διαδικασίες γίνονται πλέον ψηφιακά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κορωνοιός φαίνεται πως ενίσχυσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, διπλασιάζοντας τους χρήστες του digital banking σε τέσσερις μόλις μήνες. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των χρηστών του Ιnternet banking αντιστοιχεί σε πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες και πάνω από 1,2 εκατ. είναι οι ενεργοί χρήστες του mobile banking.

Αλλαγές αναμένονται τον επόμενο χρόνο και στον αριθμό των καταστημάτων των τραπεζών, καθώς η ανάγκη για τη φυσική παρουσία των τραπεζών μέσω καταστημάτων περιορίζεται, οδηγώντας και σε ανάλογη μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί για τους τραπεζικούς υπαλλήλους στις συστημικές τράπεζες. Ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων στα τέλη του 2019 ήταν 36.727 αλλά μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να μειωθούν κατά 3.500 χιλιάδες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο τράπεζες ετοιμάζουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου ενώ έχουν ολοκληρωθεί και μεταφορές τραπεζικών υπαλλήλων σε εταιρείες διαχείρισης και άλλες θέσεις ομίλων. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM