Έκπτωση φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο- Ποιες οφειλές αφορά

Έκπτωση φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο- Ποιες οφειλές αφορά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με έκπτωση επί των οφειλών προς την εφορία θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, προβλέπει έκπτωση 20% επί του εισπραχθέντος μισθώματος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισπράττουν το 40% του ενοικίου.

Το ποσό της έκπτωσης μειώνει οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, με ημερομηνία καταβολής μετά την 31η Ιουλίου 2020. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρούνται οφειλές από ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής, οφειλές υπέρ αλλοδαπού δημοσίου και οφειλές από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

  • Οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης αφορούν κατά σειρά:
  • Τον φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης,
  • Τον ΕΝΦΙΑ,
  • Τον ΦΠΑ και
  • Οποιοδήποτε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση που εμπίπτει στον ΚΦΔ.

Ακόμη, η απόφαση καθορίζει ρητώς ότι το ποσό του μισθώματος που δεν εισπράχθηκε ή δεν θα εισπραχθεί, δεν συνιστά εισόδημα και δεν θα φορολογηθεί.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Οικονομία / Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Όσα είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ στο «World Economic Forum Annual Meeting 2026» στο Davos της Ελβετίας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της πρωτοβουλίας «Από τον άνθρακα στην καθαρή ενέργεια»
THE LIFO TEAM