Αλλάζει χέρια η «Μαλαματίνα» -Ξεκινά η διαδικασία για την πώληση

Αλλάζει χέρια η «Μαλαματίνα» -Ξεκινά η διαδικασία για την πώληση Facebook Twitter
0

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διαδικασία για την πώληση της οινοποιίας «Μαλαματίνα».

Στις 9 Ιουνίου θα ανοίξει το data room της οινοποιίας, προκειμένου να υποβάλλουν τις προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria. Τη διαδικασία υλοποιεί η Ernst & Young και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Η Ernst & Young έχει απευθύνει πρόσκληση σε τουλάχιστον 20 δυνητικούς ενδιαφερόμενους, οινοποιίες και fund, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η πώληση της «Μαλαματίνας» αποτελεί απότοκο της αναδιάρθρωσης χρέους 35 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε προχωρήσει η εταιρεία προ ολίγων ετών, με ενέχυρο τις μετοχές της.

Σήμερα, το τραπεζικό χρέος ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, αν και από αυτό το ποσό θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα μικρό μέρος, λόγω της πώλησης της εταιρείας εμφιάλωσης ανθρακούχου νερού «Δουμπιά» στο όμιλο Σαράντη, πριν από λίγες εβδομάδες. Η «Δουμπιά» ήταν θυγατρική της «Μαλαματίνας».

Η «Μαλαματίνα» ήταν σε αναστολή την περίοδο του lockdown, καθώς λειτουργούσε μόνο το εμπορικό τμήμα. Παρά τα προβλήματα των τελευταίων ετών, η εταιρεία κατέχει το 41% της εγχώριας αγοράς ρετσίνας, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν το 16% των πωλήσεων της. Στα πλεονεκτήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται οι εγκαταστάσεις της, δύο οινοποιεία στο Φάρο Αυλίδας στην Εύβοια και την Ασωπία Βοιωτίας, αλλά και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και εμφιαλωτήριο στη Θεσσαλονίκη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ