Amazon: 75 δισ. τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο, αλλά έρχονται δαπάνες 4 δισ. για τον κορωνοϊό

Amazon: 75 δισ. τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο, αλλά έρχονται δαπάνες 4 δισ. για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η Amazon αναδεικνύεται ένας από τους μεγάλους νικητές της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανέρχονται σε 75,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά όχι χωρίς κόστος. Τα κέρδη της Amazon υποχώρησαν κατά 29%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και διαμορφώθηκαν στα 2,5 δισεκατομμύρια, ενώ ο Τζεφ Μπέζος προειδοποίησε τους μετόχους ότι έρχονται περισσότερες δαπάνες.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει 4 δισ. δολάρια- ή και περισσότερα- τους επόμενους τρεις μήνες για δαπάνες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. «Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, εντατικό καθαρισμό των εγκαταστάσεών μας, λιγότερο αποτελεσματικές μεθόδους επεξεργασίας που επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων, υψηλότερες αμοιβές για τους ωρομίσθιους και εκατοντάδες εκατομμύρια για την ανάπτυξη της δικής μας ικανότητας ελέγχου για κορωνοϊό», δήλωσε ο Μπέζος, ιδρυτής και CEO της Amazon.

Το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων θα είναι ίσο με ολόκληρο το κέρδος της Amazon για το επόμενο τρίμηνο και έπειτα από αυτή την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε. Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 46 δισεκατομμύρια για το πρώτο τρίμηνο, από 35,8 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η εταιρεία επωφελήθηκε και από μια ενίσχυση της τάξεως των 10,3 δισεκατομμυρίων από το Amazon Web Services.

Την ώρα που άλλες εταιρείες κάνουν απολύσεις, η Amazon προχωρά σε προσλήψεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει εν μέσω καραντίνας. Τους τελευταίους δύο μήνες έχει ανακοινώσει ότι θα προσλάβει 175.000 υπαλλήλους.

Ο Τζεφ Μπέζος, που ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δει την περιουσία του να αυξάνεται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Απρίλιο κέρδισε 13 δισ. και πλέον η περιουσία του ανέρχεται σε 145 δισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες από Guardian 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM