ΔΕΗ: Δωρεά άνω των 5 εκατ. ευρώ για μάσκες και αναλώσιμα υλικά λόγω κορωνοϊού

ΔΕΗ: Δωρεά άνω των 5 εκατ. ευρώ για μάσκες και αναλώσιμα υλικά λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Δωρεά 5 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω κορωνοϊού (Eurokinissi)
0

Σε δωρεά ύψους άνω των 5 εκ. ευρώ προχώρησε η ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ σε μάσκες και άλλα αναλώσιμα υλικά για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα στην αγορά από την Κίνα:

- 1.500.000 μασκών FPP2Q και FPP3Q
- 75.000 προστατευτικών στολών Q, TYVEC 800 Series Q και TYVEC
- 600 Series Q
- 50.000 προστατευτικών γυαλιών Q.

Το υλικό θα έρθει με ειδική ναυλωμένη πτήση από την Κίνα, το κόστος της οποίας θα καλύψει εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία, αναφέρει ότι στο πλαίσιο στήριξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η διοίκηση της ΔΕΗ «επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες σε προμήθεια εξοπλισμού και υλικών. Μετά την καταγραφή των ελλείψεων, η ΕΚΑΠΥ ενημέρωσε τη ΔΕΗ ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ατομικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού»

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά πως «Με τη σημερινή της απόφαση, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι νοιάζεται για την κοινωνία. Οι καταναλωτές της άλλωστε είναι η ίδια η κοινωνία. Κάνει μια μεγάλης κλίμακας κοινωνική προσφορά. Καλώ όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου ενέργειας –ανάλογα με τις δυνατότητές τους- να ακολουθήσουν το παράδειγμά της ΔΕΗ».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης σημείωσε πως «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που δίνουν και εκείνοι τη δική τους μεγάλη μάχη για να διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν, ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM