Νέα έξοδος στις αγορές, με 15ετές ομόλογο

Νέα έξοδος στις αγορές, με 15ετές ομόλογο Facebook Twitter
Νέα έξοδος στις αγορές, με 15ετές ομόλογο (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Στην έκδοση 15ετούς ομολόγου προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).


Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με ομόλογο που η λήξη του ξεπερνά το 2032, έτος κατά το οποίο λήγουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Το ελληνικό δημόσιο ανέθεσε την έκδοση στις Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan.

Ο ΟΔΔΗΧ προχώρησε στην έκδοση του 15ετούς ομολόγου μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, κατά μία βαθμίδα. Στον απόηχο αυτής της αναβάθμισης, από το πρωί της Δευτέρας οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά καταγράφουν σημαντική άνοδο.


Αποτέλεσμα αυτού είναι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 1,137%- από 1,31% που ήταν την Παρασκευή- ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 0,32%, από 0,43%.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM