Τζορτζ Σόρος: Δίνει 1 δισ. δολάρια για παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων - Επίθεση σε Τραμπ και Σι Τζιμπίνγκ

Τζορτζ Σόρος: Δίνει 1 δισ. δολάρια για παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων - Επίθεση σε Τραμπ και Σι Τζιμπίνγκ Facebook Twitter
Ο Τζορτζ Σόρος σο Νταβός από όπου ανακοίνωσε τη νέα του κίνηση για ίδρυση ενός παγκόσμιου πανεπιστημιακού δικτύου
3

Ο Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι διαθέτει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός νέου παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων με στόχο την προαγωγή των προοδευτικών αξιών και του οράματός του για μια ανοιχτή κοινωνία, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Τραμπ και τον Σι Τζιμπίνγκ της Κίνας.

Ο Σόρος χαρακτήρισε την κίνηση ως το σημαντικότερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια έργο της ζωής του και δήλωσε ότι είναι σημαντικό να χρηματοδοτηθούν ιδρύματα που θα αντισταθούν στον αυξανόμενο αυταρχισμό στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον «απόλυτο ναρκισσιστή».

Ο Σόρος, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι το νέο Πανεπιστημιακό Δίκτυο της Ανοικτής Κοινωνίας θα νέο είδος παγκόσμιου εκπαιδευτικού δικτύου και πως η πρωτοβουλία είναι ένα απαραίτητη για την εποχή που διανύουμε, ενώ θέλει να αναπτύξει ένα «νέο και καινοτόμο εκπαιδευτικό δίκτυο που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος».

«Θα είναι μοναδικό. Θα προσφέρει μια διεθνή πλατφόρμα για τη διδασκαλία και την έρευνα. Στην πρώτη φάση θα συνδεθεί με ένα υπάρχον δίκτυο. Στη δεύτερη φάση, θα επεκτείνουμε αυτό το δίκτυο σε άλλα ιδρύματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν και είναι πρόθυμα και εξειδικευμένα να το κάνουν. Για να δείξουμε τη δέσμευσή μας, συνεισφέρουμε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο μόνοι μας. Θα χρειαστούμε συνεργατικά ιδρύματα και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουμε σε αυτήν την επιχείρηση».

ΗΠΑ και Κίνα στο στόχαστρο Σόρος

Ο Σόρος είπε ότι, ενώ η πολιτική κατάσταση ήταν πολύ ζοφερή, θα ήταν λάθος να προσφέρουμε περισσότερη απελπισία. Επιτέθηκε στο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι είναι «ο απόλυτος ναρκισσιστής που θέλει τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω του». «Όταν το όνειρό του να γίνει πρόεδρος έγινε πραγματικότητα, ο ναρκισσισμός του ανέπτυξε μια παθολογική διάσταση. Πράγματι, έχει παραβιάσει τα όρια», πρόσθεσε.

«Ο Πρόεδρος της Κίνας χρησιμοποιεί τεχνολογία για να ασκήσει τον απόλυτο έλεγχο της κινεζικής ζωής. Ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος αν δεν ήταν στην εξουσία», είπε ο Σόρος και προειδοποίησε για μια αυξανόμενη απειλή από τον λαϊκισμό και την αλλαγή του κλίματος, προσθέτοντας πως το παγκόσμιο πανεπιστημιακό δίκτυο θα έχει στόχο την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας.

Όμως ο επιχειρηματίας - ο οποίος είναι σημαντικός χορηγός στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ - δήλωσε ότι το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις «ανοιχτές κοινωνίες». «Και οι δύο ηγέτες προσπαθούν να επεκτείνουν τις εξουσίες του γραφείου τους πέρα από το όριο», τόνισε. «Ο Τράμπ είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα εθνικά συμφέροντα για τα προσωπικά του συμφέροντα και θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να κερδίσει την επανεκλογή του. Αντίθετα, ο Σι Τζιμπίνγκ είναι πρόθυμος να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Τραμπ και να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να επιτύχει τον απόλυτο έλεγχο του λαού του».

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Άργησε λίγο, αλλά έμαθε από την Ελλάδα.Αν θες να φυτέψεις τους σπόρους σου το καταλληλότερο έδαφος είναι τα πανεπιστήμια, τα ελληνικά κόμματα το έχουν προ πολλού καταλάβει αυτό.“Το παγκόσμιο πανεπιστημιακό δίκτυο θα έχει στόχο την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας.”Πανεπιστημιακό δίκτυο δηλαδή με καθαρά πολιτικά κριτήρια που θα απαγορεύεται να έχει κάποιος αντίθετη άποψη. Και τι θα μάχεται ακριβώς; τις χώρες που θέλουν να διατηρήσουν την Εθνική πολιτισμική τους ταυτότητα; Θα έχει παραρτήματα και στο Ισραήλ αλήθεια;
Διαβασε το βιβλιο του Ποπερ για την ανοικτη κοινωνια, οταν ηταν φοιτητης, θελει να κανει καθε χωρα στον κοσμο με κοινωνιες που συμφωνουν με τα πιστευω του ( πολλοι πιστευουν οτι πισω απο την ποπερικη προσεγγιση και την ανοικτη κοινωνια κρυβεται μια αντι-αντισημιτικη ατζεντα ), και με λεφτα απο την τραπεζα της Αγγλιας, ξοδευει εκατονταδες εκατομμυρια και τωρα ενα δις για να επηρεασει τα εκπαιδευτικα και πολιτικα συστηματα σε διαφορες χωρες, αλλα αυτος ο sugar daddy των ποπερικων ιδεολογηματων δεν ειναι ναρκισσιστης !