Απεργία της ΓΣΕΕ

Ρεκόρ απολύσεων μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν

Ρεκόρ απολύσεων μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν Facebook Twitter
Ρεκόρ απολύσεων καταγράφηκε στην Ελλάδα μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν, τον Οκτώβριο
0

Ρεκόρ απολύσεων καταγράφηκε στην Ελλάδα μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τον Οκτώβριο χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και, μπορεί το φαινόμενο να είναι συνηθισμένο κάθε φθινόπωρο, αλλά η συγκεκριμένη απόδοση είναι η χειρότερη από το 2001 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων. Ο δεύτερος χειρότερος Οκτώβριος ήταν ο περσινός. 

Δουλειές μερικής απασχόλησης

Ο προηγούμενος μήνας ήταν ο τρίτος του έτους όπου οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις. Δύο στις τρεις θέσεις εργασίας που άνοιξαν τον Οκτώβριο αφορούν σε δουλειές μερικής απασχόλησης και ευέλικτες μορφές εργασίες. 

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο δημιουργήθηκαν συνολικά 161.869 νέες θέσεις εργασίας - 6.413 λιγότερες από όσες είχαν ανοίξει πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο.

Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε χθες τα στοιχεία της ανεργίας για τον Αύγουστο, που κατέδειξαν μείωση του ποσοστού από το 18,9% πέρυσι στο 16,7% και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για θετική δυναμική για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, «με την απλοποίηση, διαφάνεια και αποδοτικό έλεγχο των κανόνων (...) τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και την αναπτυξιακή πυροδότηση μικρών και μεγάλων επενδύσεων».

Οικονομία
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ