Την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καράς στη Χαλκιδική, με έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με επενδυτή, ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή, συμφερόντων της οικογενείας Στέγγου.


Ήδη η Τεχνική Ολυμπιακή που προέβη στην σχετική ανακοίνωση την Τρίτη, έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία «T.O. International Holding Ltd» για να διευκολύνει την πώληση και να αποσχίσει μη σχετικές με το συγκρότημα δραστηριότητες όπως οι κατασκευές κ.λπ.

 

Η διαδικασία των συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα που έγιναν από τους συμβούλους της Τεχνικής Ολυμπιακής, Cushman & Wakefield και Profin, ολοκληρώθηκαν και έτσι επιλέχτηκε τώρα ένας υποψήφιος προς συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρεται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, τόσο η ΤΕΜΕΣ και η Hines όσο και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, αλλά και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό. Με βάση τη νέα αποτίμηση, στο τέλος του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017. Όπως σημειώνουν στην αγορά, η χαμηλότερη αυτή αποτίμηση δεν δεσμεύει κάποιον επενδυτή για την καταβολή αντίστοιχα υψηλής προσφοράς.

 

Όπως διευκρινίστηκε κατά την τελευταία γενική συνέλευση, ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση, που έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών και μάλιστα αδειοδοτικά ωριμασμένη σε μεγάλο βαθμό. Υπενθυμίζεται πως το συγκρότημα είναι ανεπτυγμένο σε έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει 4 ξενοδοχεία. Τώρα οι σχετικές πληροφορίες για τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις φέρουν το αντικείμενο να είναι το σύνολο των κατοικιών και των ξενοδοχείων καθώς και της μαρίνας.

 

Η διοίκηση του ομίλου Στέγγου στην Πόρτο Καρράς Α.Ε. προχώρησε πρόσφατα στην εξόφληση των δανείων της Alpha Bank, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, και της Εθνικής, ύψους 800.000 ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα έκλεισε ή ρύθμισε υποχρεώσεις προς Ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές. Τις κινήσεις αυτές χρηματοδότησε με τα 45 εκατομμύρια ευρώ δάνειο που έχει λάβει από τη Fortress πριν από λίγους μήνες με εγγύηση ενεργητικό της Πόρτο Καρράς. Το εν λόγω δάνειο της Fortress ωριμάζει στις αρχές του 2021 και δύναται να παραταθεί κατά ακόμη 12 μήνες. Διάστημα που προσδιορίζει και τα χρονικά περιθώρια πώλησης του συγκροτήματος στο Πόρτο Καρράς, αφού αν δεν αποπληρωθεί το δάνειο η Fortress παίρνει τον έλεγχό του.

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr