Αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα

Αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ελληνική αγορά ακινήτων συνέχισε να σημειώνει άνοδο το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρουσιάζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters.

Η τάση αυτή καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών, σχολιάζει το πρακτορείο. 

Η Ελλάδα έχει ένα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, 80%, έναντι 70% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στεγαστικών Δανείων.

Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι τιμές των διαμερισμάτων είναι αυξημένες κατά 2,5%. Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η αντίστοιχη αύξηση ήταν στο 1,2%. 


Σε βάθος 12μήνου, οι τιμές στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 3,7% ενώ οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb και το δέλεαρ της χρυσής βίζας, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους ξένους επισκέπτες και επενδυτές, ιδίως στην πρωτεύουσα. 

«Η τάση που διαφάνηκε από την αρχή του έτους ενδυναμώθηκε περαιτέρω και αντανακλά βελτίωση της οικονομικής κατάστασης», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Ν. Μαγγίνας.

«Η Airbnb οδήγησε σε αύξηση των ενοικίων και δημιούργησε θετικές προοπτικές για την αγορά των ακινήτων αλλά και αισιοδοξία για συνέχιση της ανοδικής τάσης, κυρίως στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM