Η ελληνική αγορά ακινήτων συνέχισε να σημειώνει άνοδο το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρουσιάζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters.

 

Η τάση αυτή καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών, σχολιάζει το πρακτορείο. 

 

Η Ελλάδα έχει ένα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, 80%, έναντι 70% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στεγαστικών Δανείων.

 

Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι τιμές των διαμερισμάτων είναι αυξημένες κατά 2,5%. Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η αντίστοιχη αύξηση ήταν στο 1,2%. 


Σε βάθος 12μήνου, οι τιμές στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 3,7% ενώ οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb και το δέλεαρ της χρυσής βίζας, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους ξένους επισκέπτες και επενδυτές, ιδίως στην πρωτεύουσα. 

 

«Η τάση που διαφάνηκε από την αρχή του έτους ενδυναμώθηκε περαιτέρω και αντανακλά βελτίωση της οικονομικής κατάστασης», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Ν. Μαγγίνας.

 

«Η Airbnb οδήγησε σε αύξηση των ενοικίων και δημιούργησε θετικές προοπτικές για την αγορά των ακινήτων αλλά και αισιοδοξία για συνέχιση της ανοδικής τάσης, κυρίως στην Αθήνα», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr