Η Ελλάδα έχει πλέον βγει από το καθεστώς ύφεσης, στην ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, που επισκέφθηκε σήμερα την Αλεξανδρούπολη.

 

Όλοι οι δείκτες καταδεικνύουν πως η χώρα «έχει αλλάξει σελίδα» και το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που η Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, είπε ο κ. Παπαδημητρίου. 

 

Ο υπουργός, που συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «είναι προβλήματα που δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

 

«Είναι προβλήματα δεκαετιών και αυτά δυστυχώς δεν λύνονται μέσα σε 2-3 χρόνια», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ξένους και εγχώριους επενδυτές. 

 

Σημείωσε δε, πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την αξιοποίηση του λιμένα και των μαρίνων, αλλά και για τη δημιουργία ενός logistic center, το οποίο χρειάζεται η περιοχή.

 

«Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε και μια σιδηροδρομική γραμμή που να μπορεί να συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό και με άλλες προς τη Βουλγαρία και επίσης και στη Ρουμανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.