Μεταφέρει την έδρα της και η Coca Cola

Μεταφέρει την έδρα της και η Coca Cola Facebook Twitter
1

Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca Cola 3E υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG. Στόχος της πρότασης είναι να διευκολυνθεί η εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών.

Σύμφωνα με το Έθνος, ουσιαστικά, η κίνηση γίνεται για να μπουν οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αλλά για να γίνει αυτό  η Κar – Tess έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Ελβετία την Coca-Cola HBC AG, μεταφέρει δηλαδή την έδρα του ομίλου στην Ελβετία.

 Συνοπτικά, όπως εξηγούν στην πρόταση: 

* Η Coca-Cola HBC AG, η οποία θα είναι η νέα μητρική του ομίλου, θα ανταλλάξει τις μετοχές της (μια προς μια) με τις μετοχές της Coca-Cola Hellenic 

* Η νέα μητρική θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADSs. 

* Η νέα αυτή μητρική εταιρεία θα έχει έδρα στην Ελβετία και θα την στελεχώνουν τα υφιστάμενα διοικητικά στελέχη.



Το capital γράφει ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση, η δημόσια Πρόταση Ανταλλαγής δεν θα επιφέρει οιαδήποτε αλλαγή στο εύρος των δραστηριοτήτων, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της Coca-Cola Hellenic. Η σημερινή διοίκηση της Coca-ColaHellenic θα συνεχίσει να ηγείται των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Ομίλου.

Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία συμπληρώνουν πως ο όμιλος θα διατηρήσει στην Αθήνα το Κέντρο Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών προς τις εταιρείες του Ομίλου και πως δεν θα υπάρξει επίπτωση σε θέσεις εργασίας και η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM