Η Κομισιόν ξεκινά φορολογικό έλεγχο στην IKEA

Η Κομισιόν ξεκινά φορολογικό έλεγχο στην IKEA Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά μία διεξοδική έρευνα για τα φορολογικά της ΙΚΕΑ, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο η ολλανδική Inter Ikea -τμήμα της σουηδικής εταιρίας επίπλων- να απολαμβάνει αθέμιτα φορολογικά πλεονεκτήματα στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το BBC, η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις «μεγάλες ή μικρές, πολυεθνικές ή μη, πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι ερευνά δύο φορολογικές αποφάσεις για την Inter Ikea, έναν από τους ομίλους που διαχειρίζονται τις δραστηριότητες της Ikea.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν θα εξετάσει αν οι φορολογικές υποθέσεις της εταιρίας παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα κράτη - μέλη δεν μπορούν να παρέχουν επιλεκτικά φορολογικά οφέλη σε πολυεθνικές εταιρίες, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα σε άλλες επιχειρήσεις.

«Η Κομισιόν ανησυχεί ότι δύο ολλανδικές φορολογικές αποφάσεις ίσως επέτρεψαν στην Inter Ikea να πληρώσει λιγότερο φόρο και τους έδωσε ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιριών, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων περί κρατικής βοήθειας», ανέφερε η Επιτροπή.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM