Η παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να έχει δημιουργήσει 600 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στο διάστημα 2005 – 2020, ώστε να απορροφηθούν οι νέοι στην αγορά εργασίας, να τονωθεί η ανάπτυξη και να υπάρχει κοινωνική ηρεμία.

 

Αυτά αναφέρει συνοπτικά η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και στην οποία τονίζεται η ανάγκη έμφασης στην αγορά εργασίας.

 

«Οι δημογραφικές αλλαγές, η τεχνολογική πρόοδος και οι παρενέργειες της οικονομικής κρίσης, αναδιαμορφώνουν την αγορά εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι χώρες που προσαρμόζονται με επιτυχία σε αυτές τις αλλαγές και ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες αλλαγές στον τομέα της εργασίας,  μπορούν να πετύχουν σημαντικά οφέλη σε ότι αφορά το βιοτικό τους επίπεδο, την παραγωγικότητά τους και την κοινωνική συνοχή».

 

 

 

Οι χώρες θα πρέπει να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να επιστρέψουν στα επίπεδα προ κρίσης και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θέλουν να κατευθυνθούν οι οικονομίες τους και αναλόγως να δώσουν τα απαραίτητα κίνητρα για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr