Πρόστιμα ύψους 1.8 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Πρόστιμα ύψους 1.8 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
0

Συνολικά 1.633 ελέγχους σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές διεξήγαγαν κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. από την έναρξη της τουριστικής περιόδου ως την 15η Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος στοχευμένων ελέγχων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σε 275 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας συνολικού ύψους 1.870.965,43 ευρώ ενώ υποβλήθηκαν 38 μηνυτήριες αναφορές.

Όπως τονίζεται, το Σ.ΕΠ.Ε. θα συνεχίσει να υλοποίει το πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. 

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM