Παπαδημητρίου: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2018 και η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Παπαδημητρίου: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2018 και η Ελλάδα θα βγει στις αγορές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα το 2018 και θα μπορεί πλέον να βγει στις αγορές», εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.


Αναφερόμενος στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ώστε να διατηρηθεί ο στόχος του 3,5% στα πλεονάσματα μετά το 2018, ο υπουργός απαντά ότι «ζούμε σε έναν ασταθή κόσμο και το να παίρνουμε αποφάσεις από σήμερα για το 2019 δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές. Το απέδειξε εξάλλου η ιστορία με τις λανθασμένες προβλέψεις του ΔΝΤ». Εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς πολύ σύντομα, καθώς «δεν είναι πολλά τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές».


Για το επιδιωκόμενο ύψος των επενδύσεων στην Ελλάδα για το νέο έτος, ο κ. Παπαδημητρίου θέτει ως αφετηρία τα 22,3 δισ. ευρώ και στόχο τα 24,4 δισ. ευρώ βάσει του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι «μια αύξηση πάνω από 2 - 2,5 δισ. ευρώ το 2017 πρέπει να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία για την ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM