Μεγάλη πρόοδο στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

«Θα μας ενημερώσουν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, αλλά αυτό που ακούω είναι ότι οι συνομιλίες είναι πολύ εποικοδομητικές και σημειώνεται μεγάλη πρόοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup από τη Μάλτα όπου βρίσκεται.

 

Για το θέμα του χρέους, ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι συζητήθηκε στη διάρκεια του Eurogroup του Μαΐου, «όπου δηλώσαμε ότι θα πάρουμε ορισμένα επιπλέον μέτρα για να μειώσουμε το βάρος του χρέους σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο».

 

Ωστόσο, πρόσθεσε, έχουν ήδη ετοιμαστεί επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τα οποία εάν χρειαστεί θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018.

 

Για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ο Ντάισελμπλουμ είπε πως «εάν και όταν οι Έλληνες εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, και με βάση αυτό, το Ταμείο μπορεί επίσης να συνεχίσει τη συμμετοχή του».

 

Τέλος, καταλήγοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για μετά το 2018 θα επανεκτιμηθεί.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr