Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Ιουλίου το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος, με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο ενώ από το την έναρξη του 2017, η εφορία δεν θα αναγνωρίζει καμία δαπάνη, αν δεν έχει γίνει με πληρωμή μέσω κάρτας ή τράπεζας.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο για ποσά άνω των 50 ευρώ, ενώ οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με κάρτα για ποσά άνω των 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ που είναι σήμερα). Η εφορία θα κάνει δεκτές και τις αποδείξεις που έχουν πληρωθεί με μετρητά κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου, ενώ από το 2017 θα γίνονται αποδεκτές μόνον όσες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων.

 

Επίσης όλες οι επιχειρήσεις που θα κάνουν έναρξη εργασιών από την 1η Ιουλίου και έπειτα, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα μηχανάκια POS.

 

Την ίδια ώρα, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, διαφορετικά θα το χάνουν.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr