Έτοιμος να κλείσει  το χαρτοφυλάκιο αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου στην Ελλάδα είναι ο γαμπρός του Μπιλ Κλίντον , ο οποίος είχε ανοίξει αυτό το hedge fund, ως μια ευκαιρία να στοιχηματίσει  σε μια ελληνική οικονομική ανάκαμψη.

 

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, το fund αυτό  έχει χάσει , όπως σημειώνουν οι New York Times, σχεδόν το 90 τοις εκατό της αξίας του, σύμφωνα με δύο επενδυτές με άμεση γνώση του θέματος οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα,  υπό τον όρο της ανωνυμίας.

 

Η Eaglevale Partners, εταιρεία που ιδρύθηκε από τον  Mezvinsky και δύο πρώην συνεργάτες της Goldman Sachs, συγκέντρωσε τα χρήματα για το Ελληνικό Ταμείο σε μια εποχή που κάποιοι στη Wall Street είχαν ελπίδες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για ένα διάστημα, ο κ Mezvinsky εμφανίστηκε σε συνέδρια των hedge funds για να προωθήσει την επένδυση του στη χώρα.

 

Όμως απ’ ό,τι φαίνεται η επένδυση  έχει χάσει το 40% της αξίας της από τις αρχές του περασμένου έτους. Δεν είναι σαφές γιατί η Eaglevale περίμενε ως τώρα για να κλείσει το fund.

 

Η  Eaglevale, η οποία διαχειρίζεται περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια, ειδικεύεται στα μακροοικονομικά στοιχήματα.

 

Ο Mezvinsky είναι παντρεμένος με την Τσέλσι Κλίντον , κόρη του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr