Ο Michael Tomasson αναγκάστηκε για τρίτη φορά στη ζωή του να πουλήσει την συλλογή με τα βιντεοπαιχνίδια του, για να υποστηρίξει την οικογένειά του που μεγαλώνει, όμως αυτή τη φορά η συλλογή του ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Guiness, αποτελούμενη από 11.000 τίτλους και ορισμένες από τις σπανιότερες κονσόλες.

O 42χρονος Michael Thomasson με το Ρεκόρ Guiness

Ο αγοραστής της συλλογής, που δημοπραττήθηκε σάιτ αγοραπωλησιών για φανατικούς gamers, GamesGavel, κατέβαλλε το ποσό των 750.250 δολαρίων, στον ιδιοκτήτη της και ανάμεσα στα χιλιάδες βιντεοπαιχνίδια -που τα περισσότερα ηταν σφραγισμένα ή καινούρια- θα λάβει και το ενδεικτικό της Guiness για το ρεκόρ της 'μεγαλύτερης συλλογής'. Το ποσό αυτό έπεφτε μέσα στην εκτίμηση που είχε κάνει πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της, designer και καθηγητής της θεωρίας των βιντεοπαιχνιδιών, Michael Tomasson.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που αναμετρήθηκαν στα "χτυπήματα" της δημοπρασίας, ήταν και ο εφευρέτης του Oculus Rift, Palmer Luckey, που πούλησε πρόσφατα την εταιρεία συσκευών εικονικής πραγματικότητας στο Facebook για 2 δισ. δολάρια.

 

Ο αγοραστής της συλλογής ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

 

Δείτε τη συλλογή με τα βιντεοπαιχνίδια, από το βίντεο απονομής του βραβείου για το Ρεκόρ Guiness:

 

 

[via]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr