Εκατοντάδες εκατομμύρια νέων που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία έχουν στραφεί σε νέα app για smartphones που έχουν δυνατότητα μηνυμάτων. Οι νέες τάσεις παρατηρούνται στη Βόρεια Αμερική, στην Ασία και στην Ευρώπη, γράφει το Business Insider.

 

Οι νέες, δημοφιλείς εφαρμογές είναι το Kik και το Whatsapp, και τα δύο προϊόντα εταιριών της Βόρειας Αμερικής, όπως και τα Kakao, Line και WeChat, που έχουν κατακλύσει την Ασία.

 

Συνδυάζοντας στοιχεία των γραπτών μηνυμάτων και της κοινωνικής δικτύωσης, οι νέες εφαρμογές διευκολύνουν τους κατόχους των smartphones στην ανταλλαγή σύντομων μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο του YouTube – αγνοώντας τόσο τα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας για SMS όσο και τα κοινωνικά δίκτυα που αρχικά είχαν σχεδιαστεί ως ιστοσελίδες.

 

Το Facebook παραμένει μακράν το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, και η εστίαση του σε κινητά τηλέφωνα το έχει μετατρέψει στο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο app. Όμως στη Silicon Valley οι επενδυτές και οι παράγοντες του κλάδου λένε ότι υπάρχει πιθανότητα ότι οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων θα μπορούσαν να απειλήσουν την κυριαρχία του Facebook.

 

H μεγάλη πρόκληση του Facebook είναι να προσελκύσει χρήστες όπως τον Jacob Robinson, 15χρονο μαθητή γυμνασίου στο Newcastle της Αγγλίας, ο οποίος δηλώνει ότι το Kik έκανε θραύση στους φίλους του. Είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή στο Android κινητό του διότι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να στείλει διαφορετικά είδη πολυμέσων δωρεάν, που εκτιμά ότι φτάνουν τα 200 τη μέρα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr