13 εκατομμύρια downloads AR εφαρμογών σε 6 μήνες στο iOS

13 εκατομμύρια downloads AR εφαρμογών σε 6 μήνες στο iOS Facebook Twitter
0

Νέα στατιστικά στοιχεία από την εταιρεία έρευνας αγοράς Sensor Tower δείχνουν ότι η υιοθέτηση του ARKit της Apple βρίσκεται σε σταθερή ανοδική τροχιά, με περισσότερα από 13 εκατομμύρια εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας να έχουν «κατέβει» από τη στιγμή που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Sensor Tower, το iOS App Store είδε χρήστες iPhone και iPad σε όλο τον κόσμο να κατεβάζουν περίπου δύο εκατομμύρια εφαρμογές ARKit κάθε τέσσερις εβδομάδες, τους τελευταίους έξι μήνες.

Η ερευνητική εταιρεία παρακολουθεί αυτό που αποκαλεί εφαρμογές «ARKit», ή του λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας που κατασκευάζεται "ρητά" χρησιμοποιώντας το πλαίσιο της Apple. Οι εφαρμογές που περιλαμβάνουν μόνο δευτερεύουσα ενσωμάτωση του ARKit, όπως εκείνες που μπορεί απλά να προσθέτουν κάποιες AR λειτουργίες ή όσες χρησιμοποιούν ΑR λειτουργίες σε φωτογραφικές εφαρμογές και μικρά παιχνίδια, δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα.

13 εκατομμύρια downloads AR εφαρμογών σε 6 μήνες στο iOS Facebook Twitter
Πηγή: Sensor Tower

Η πλατφόρμα της Apple, ARKit, για την ανάπτυξη AR εφαρμογών μπορεί να ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά φαίνεται πως έχει αγαπηθεί τόσο από τους developers όσο και από τους ίδιους τους χρήστες, αφού «κατεβάζουν» πάνω από 2 εκατομμύρια AR εφαρμογές το μήνα.

H εφαρμογή αγορών IKEA Place, η εφαρμογή αυτοκόλλητων GIF, GIPHY World, το παιχνίδι μάχης The Machines και το παιχνίδι εξερεύνησης My Very Hungry Caterpillar AR είναι παραδείγματα κορυφαίων εφαρμογών που συνεχίζουν να προσελκύουν χιλιάδες χρήστες.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 47% των εφαρμογών που έχουν κατέβει, είναι βιντεοπαιχνίδια, το ποσοστό των οποίων άγγιζε το 35% τον Οκτώβριο. Στη δεύτερη θέση της προτίμησης των χρηστών, με 15%, βρέθηκαν οι εφαρμογές που μετατρέπουν το κινητό σε μέτρο ή χάρακα, για μέτρηση επιφανειών μέσω περιβάλλοντος AR, ενώ οι εφαρμογές που σχετίζονται με την εξομοίωση περιποίησης κατοικιδιών ζώων έφτασαν το 12% των downloads. Oι πιο lifestyle εφαρμογές έφτασαν στο 11%, αφήνοντας στις ποικίλες θεματολογίες, τις φωτογραφίες και το βίντεο το υπόλοιπο μερίδιο της πίτας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM