Σύμφωνα με δημοσίευμα του NewScientist, το FBI θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα Next Generation Identification (NGI) δαπανώντας $1 δις. Το εν λόγω πρότζεκτ θα περιλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία όπως αναλύσεις DNA, σαρώσεις ίριδας, αναγνώριση φωνής και αρκετές πολιτείες έχουν ήδη συμφωνήσει να μοιραστούν αυτά τα στοιχεία με το FBI.

Χάρη στο σύστημα αυτό, το FBI θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει έναν ύποπτο, είτε από υλικό που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας, είτε από φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Internet, και θα προσπαθεί με τη χρήση ενός αλγόριθμου να πετύχει ταυτοποίηση με την εθνική βάση δεδομένων.

Ο εκπρόσωπος του FBI, Jerome Pender, υποστήριξε στο Κογκρέσο ότι η βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και βιομετρικά στοιχεία μόνο για γνωστούς εγκληματίες, αλλά δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εγγύηση για κάτι τέτοιο.

 

Σημειώνεται ότι οι δοκιμές που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2010 έδειξαν ότι οι καλύτεροι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από το σύστημα μπορούν να εντοπίσουν έναν ύποπτο ανάμεσα σε 1.6 εκατ. φωτογραφίες της βάσης δεδομένων με επιτυχία 92%.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr