Η Ακρόπολη ακτινοβολεί: Η εντυπωσιακή φωτογραφία από τον νέο φωτισμό

Η Ακρόπολη ακτινοβολεί: Η εντυπωσιακή φωτογραφία από τον νέο φωτισμό Facebook Twitter
0

Με τον νέο φωτισμό της λάμπει από χθες το βράδυ η Ακρόπολη, σκορπίζοντας λίγη από την ακτινοβολία της σε όλο τον κόσμο, γεγονός που αναμεταδόθηκε απευθείας σε όλη την υφήλιο.

Ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους και το Διονυσιακό Ιερό φωτίστηκαν εκ νέου, ενώ πέντε ακόμα μνημεία απέκτησαν «λάμψη» για πρώτη φορά: Το μνημείο του Θρασύλλου, οι Χορηγικοί Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης.

Για πρώτη φορά ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου τόσο από τα τείχη όσο και μεταξύ τους, αναδεικνύοντας το σύνολό τους, αλλά και τον όγκο και τη γεωμετρία του κάθε μνημείου από κάθε πιθανό σημείο θέασης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Let there be.... Acropolis Lighting! Composing the new lighting on the lower part of the Acropolis rock and walls with a symmetrical moment of the light beams. Lighting Design by @eleftheriadeko_studio Contribution by @onassis.stegi For @minculturegr For Everyone really #lightingdesign #Athena #Nike #Propylaea #lightshow #greece #grecia #athens #atene #acropolisofathens #acropoli #acropolis #greek #ancientgreece #ancientgreek #greekart #ancientart #architecture #architecturelovers #architettura #artegreca #classicism #classicismo #archeologia #archeologiagreca #archeology #greciaclassica  #heritage #worldheritage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gavriil Papadiotis (@gavriilux) στις

Τη μαγεία της ειδικής τελετής για τον φωτισμό της Ακρόπολης αποτύπωσε μέσα από τον φακό του ο φωτογράφος Γαβριήλ Παπαδιώτης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Such an honour that four of my photographs found their place in this stunning production by @onassis.stegi and @minculturegr Lighting Design by @eleftheriadeko_studio #Acropolis #lighting #lightingdesign #Parthenon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gavriil Papadiotis (@gavriilux) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Let there be light. (Swipe left to see the rest) Featuring the Caryatides and Erechtheion by night. Tomorrow is the big reveal Lighting Design by @eleftheriadeko_studio Contribution by @onassis.stegi For @minculturegr For Everyone really #lightingdesign #greece #grecia #athens #atene #acropolisofathens #acropoli #acropolis #greek #ancientgreece #ancientgreek #greekart #ancientart #caritidi #caryatids #architecture #architecturelovers #architettura #artegreca #classicism #classicismo #archeologia #archeologiagreca #archeology #greciaclassica #partenone #erechtheion #eretteo #heritage #worldheritage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gavriil Papadiotis (@gavriilux) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

In dark times... ...when you light up the Acropolis... ...you light up the World. (Swipe left to zoom out) Featuring the Temple of Athena Nike and the Propylaea. Tonight at 20:00 (UTC +2) is the big reveal. Lighting Design by @eleftheriadeko_studio Contribution by @onassis.stegi For @minculturegr For Everyone really #lightingdesign #Athena #Nike #Propylaea #greece #grecia #athens #atene #acropolisofathens #acropoli #acropolis #greek #ancientgreece #ancientgreek #greekart #ancientart #architecture #architecturelovers #architettura #artegreca #classicism #classicismo #archeologia #archeologiagreca #archeology #greciaclassica  #heritage #worldheritage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gavriil Papadiotis (@gavriilux) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Beauty might not save the world, but it can make it better. On Wednesday, September 30 at 20:00 (UTC+2), we turn our glance towards the Acropolis. Tune it to the Onassis Foundation YouTube Channel, the Ministry of Culture and Sports website, and ERT1, to watch the live streaming of the audiovisual presentation of the new lighting of the Acropolis from @eleftheriadeko_studio. . . Ακόμη κι αν η ομορφιά δεν σώζει τον κόσμο, μπορεί να τον κάνει καλύτερο. Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στρέφουμε το βλέμμα προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Συντονιστείτε στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού/@minculturegr και στην ΕΡΤ1/@ertsocial για να δείτε σε live streaming την οπτικοακουστική παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης από την @eleftheriadeko_studio. . . #acropolislights #onassisstegi #onassis #onassisfoundation #ministryofculturegr #greekculture #YPPOA #ΥΠΠΟΑ #lightingdesign #Athena #Nike #Propylaea #greece #athens #acropolisofathens #acropoli #acropolis #greek #ancientgreece #ancientgreek #greekart #ancientart #architecture #architecturelovers #architettura #artegreca #worldheritage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gavriil Papadiotis (@gavriilux) στις

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.