Οι αειθαλείς 81χρονοι ήρωες Τομ και Τζέρι εξακολουθούν να κάνουν πρωτιές και να βάζουν φωτιές στα ταμεία της HBO Max καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη θεαματικότητα και φέρνοντας στα ταμεία της 13,7 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο που πέρασε αφού οι συνδρομητές στους οποίους διατίθεται δωρεάν η σειρά του χάρισαν νίκη έναντι της «Wonderwoman» και του «Croods 2».

 

Το ποσό των κερδών δείχνει ότι η ταινία που έκανε τα δεύτερα υψηλότερα έσοδα από την αρχή της πανδημίας στην πλατφόρμα μπορεί να φτάσει έναν κύκλο εσόδων πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια. Στην κατηγορία live-action / animated reboot η παραγωγή της Warner Bros «Tom & Jerry» ξεπέρασε ακόμα και το πολύ δημοφιλές «The Croods: A New Age», με τις περιπέτειες των ηρώων της παλαιολιθικής εποχής να κάνουν κέρδισε 14,3 εκατομμύρια δολάρια στο πενθήμερο άνοιγμά τους στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Ο γάτος Τομ και το ποντίκι Τζέρι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1940 και δημιουργοί τους είναι οι William Hanna και Joseph Barbera. Ο ανταγωνισμός τους και τα σατανικά τους κόλπα μετρούν πάνω από 161 ταινίες σε παραγωγή της Metro-Goldwyn-Mayer.

 

Από το 1940 έως το 1958 κέρδισαν επτά βραβεία Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινούμενων σχεδίων. Ο Τομ και Τζέρι ακόμα και όταν έκλεισαν τα στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων της MGM έκλεισε το 1957 ξεπέρασαν σε εισπράξεις και δημοφιλία τους διάσημους ανταγωνιστές τους Looney Tunes.

 

Έχουν γίνει πολλά spin-off, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών σειρών The Tom and Jerry Show (1975), The Tom and Jerry Comedy Show (1980-1982), Tom & Jerry Kids (1990-1993), Tom and Jerry Tales ( 2006–2008), και The Tom and Jerry Show (2014 – σήμερα).

 

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που βασίζεται στη σειρά, Tom and Jerry: The Movie, κυκλοφόρησε το 1992 και 13 ταινίες direct-to-video έχουν δημιουργηθεί από το 2002 μέχρι σήμερα.

 

Παραγωγή της Warner η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων δείχνει με τα ενθαρρυντικά αυτά νούμερα ότι το κοινό όχι μόνο δεν έχει αφήσει τις ταινίες αλλά θα επιστρέψει και στις αίθουσες που -όπως στη Νέα Υόρκη- ( θα επιτραπεί να ανοίξουν στις 5 Μαρτίου με χωρητικότητα 25 τοις εκατό), ενώ πολλοί παραγωγοί θα τολμήσουν να τις βγάλουν κατευθείαν στις αίθουσες.

 

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα έσοδα ήταν το καλύτερο από τα Χριστούγεννα και το δεύτερο καλύτερο από τότε που άρχισαν να ανοίγουν οι κινηματογράφοι. Το επόμενο Σαββατοκύριακο στο παιχνίδι μπαίνει και η παραγωγή της Ντίσνεϊ «Raya and the Last Dragon», μια περιπέτεια φαντασίας και δράσης που θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα όπως αναμένεται.

 

Με τα έσοδα να έχουν αλλάξει δραματικά από το ξέσπασμα της πανδημίας, το άνοιγμα των αιθουσών σταδιακά αναμένεται να κάνει μια ένεση αισιοδοξίας σε έσοδα αλλά και στη δημοφιλία των ταινιών.

 

Οι κορυφαίες δέκα ταινίες το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν:

1. Tom & Jerry

2. The Croods.

3. The Little Things

4. Wonder Woman

5. The Marksman (Open Road)

6. Judas and the Black Messiah

7. Monster Hunter

8. Land

9. Nomadland

10. News of the World