Φωτιά στη Σύρο

Πέθανε ο ζωγράφος και χαράκτης, Αντώνης Χιώτης

Πέθανε ο ζωγράφος και χαράκτης, Αντώνης Χιώτης Facebook Twitter
pixabay
0

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του χαράκτη και ζωγράφου, Αντώνη Χιώτη, που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.

Ο Αντώνης Χιώτης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική και χαρακτική ( 1985 & 1990 αντίστοιχα). Εργάστηκε για μεγάλα χρονικά στη συντήρηση ψηφιδωτών δαπέδων, της Δήλου κατά την περίοδο 1984-1991, των Βασιλικών της αρχαίας Νικόπολης το 1992. Επίσης συντήρησε ψηφιδωτά δάπεδα στο νομό Άρτας και στην Αθήνα ( Α΄ Ε.Π.Κ.Α., Ολυμπιακό Μετρό).

Δίδαξε επίσης στα ΤΕΙ Αθήνας ως έκτακτος Καθηγητής Εφαρμογών και ως Εργαστηριακός Συνεργάτης με πλήρη απασχόληση στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης.

Το εικαστικό έργο του παρουσιάστηκε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

16 Νέοι Ζωγράφοι Π.Κ. Δήμου Αθηναίων 1985, Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική Βαρσοβία 1988 & Βελιγράδι 1989, Νέοι Έλληνες Χαράκτες, Βόλος-Λάρισα-Λευκωσία 1992, Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική Konschthaous Beim Engel, Λουξεμβούργο 1994, Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική Palais Hirsch, Schwetzingen Γερμανίας 1996, ατομική έκθεση Αίθουσα Τέχνης Πλειάδες 1994. Έργα του υπάρχουν στις συλλογές του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΤΕΙ Αθηνών, στο Δήμο Πρεβέζης και σε ιδιώτες.

Ο Αντώνης Χιώτης ήταν μέλος του ΕΕΤΕ από το 1985. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Culture
0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.