Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του χαράκτη και ζωγράφου, Αντώνη Χιώτη, που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.

 

Ο Αντώνης Χιώτης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική και χαρακτική ( 1985 & 1990 αντίστοιχα). Εργάστηκε για μεγάλα χρονικά στη συντήρηση ψηφιδωτών δαπέδων, της Δήλου κατά την περίοδο 1984-1991, των Βασιλικών της αρχαίας Νικόπολης το 1992. Επίσης συντήρησε ψηφιδωτά δάπεδα στο νομό Άρτας και στην Αθήνα ( Α΄ Ε.Π.Κ.Α., Ολυμπιακό Μετρό).

 

Δίδαξε επίσης στα ΤΕΙ Αθήνας ως έκτακτος Καθηγητής Εφαρμογών και ως Εργαστηριακός Συνεργάτης με πλήρη απασχόληση στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης.

 

Το εικαστικό έργο του παρουσιάστηκε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

 

16 Νέοι Ζωγράφοι Π.Κ. Δήμου Αθηναίων 1985, Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική Βαρσοβία 1988 & Βελιγράδι 1989, Νέοι Έλληνες Χαράκτες, Βόλος-Λάρισα-Λευκωσία 1992, Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική Konschthaous Beim Engel, Λουξεμβούργο 1994, Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική Palais Hirsch, Schwetzingen Γερμανίας 1996, ατομική έκθεση Αίθουσα Τέχνης Πλειάδες 1994. Έργα του υπάρχουν στις συλλογές του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΤΕΙ Αθηνών, στο Δήμο Πρεβέζης και σε ιδιώτες.

 

Ο Αντώνης Χιώτης ήταν μέλος του ΕΕΤΕ από το 1985. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr