Τους δίσκους του Morrissey απέσυρε από τις προθήκες του το Spillers Records, το παλαιότερο δισκοπωλείο του κόσμου, καθώς ο καλλιτέχνης υποστήριξε ανοιχτά το ακροδεξιό For Britain. 

 

Ο Morrissey εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον φορώντας με μια κονκάρδα του ακροδεξιού For Britain. Στο παρελθόν ο πάλαι ποτέ ηγέτης των Smiths είχε εκφράσει αρκετές φορές την υποστήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα. «Είμαι λυπημένη αλλά ταυτόχρονα δεν με εκπλήσσει που το Spillers δεν θα πουλάει δίσκους του Morrissey πια», είπε η Ashli Todd, ιδιοκτήτρια του ιστορικού δισκοπωλείου. «Εύχομαι να το είχε κάνει νωρίτερα», πρόσθεσε. 

 

Ο Morrissey θα κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά την Παρασκευή στην οποία θα περιλαμβάνονται διασκευές σε κομμάτια της Τζόνι Μίτσελ, του Ρόι Όρμπισον και του Μπομπ Ντίλαν ενώ συμμετέχουν μέλη των Green Day, των Grizzly Bear και των Broken Social Scene. Η Anne Marie Waters, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος είχε περιγράψει το Ισλάμ ως «μία κουλτούρα η οποία δεν ταιριάζει με τη δική μας». Η Waters ευχαρίστησε τον Morrissey αυτή την εβδομάδα για την προβολή του κόμματός της. «Μπορώ να σας πω πως οι επισκέψεις στη σελίδα μας αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τη δημοσίευση της ιστορίας όπου εσείς φορούσατε την κονκάρδα του For Britain», ανέφερε απευθυνόμενη στον καλλιτέχνη. «Ελπίζω μία μέρα να σας συναντήσω», πρόσθεσε. 

 

Ο πρώην frontman των Smiths έχει αναδειχθεί σε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους ανάμεσα στους οποίους και η υποστήριξή του στην άκρα δεξιά. O Morrissey υποστήριξε τον αντι-ισλαμιστή ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον ιδρυτή της Λέγκας της Αγγλικής Άμυνας (English Defence League), μετά την καταδίκη του για περιφρόνηση του δικαστηρίου. «Είναι πολύ προφανές ότι ούτε οι Εργατικοί ούτε οι Συντηρητικοί πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου. Δείτε τον σοκαριστικό τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον Τόμι Ρόμπινσον», είχε πει.

 

Ο Morrissey είχε περιγράψει την παραγωγή του χαλάλ ως σατανική η οποία «χρειάζεται πιστοποίηση που μόνο τα μέλη του ISIS μπορούν να χορηγήσουν», ενώ το 2007 είχε δηλώσει στο ΝΜΕ πως «όσο μεγαλύτερες είναι οι εισροές στην Αγγλία τόσο περισσότερο η βρετανική ταυτότητα εξαφανίζεται ... οι πύλες της Αγγλίας έχουν πλημμυρίσει. Η χώρα έχει χαθεί». Το 2010 ο Morrissey είχε περιγράψει τους Κινέζους ως «υποείδη». 

 

 

Mε πληροφορίες από Guardian