Ο Morrissey στήριξε την ακροδεξιά και το παλιότερο δισκοπωλείο του κόσμου απαγόρευσε την μουσική του

Ο Morrissey στήριξε την ακροδεξιά και το παλιότερο δισκοπωλείο του κόσμου απαγόρευσε την μουσική του Facebook Twitter
EPA
13

Τους δίσκους του Morrissey απέσυρε από τις προθήκες του το Spillers Records, το παλαιότερο δισκοπωλείο του κόσμου, καθώς ο καλλιτέχνης υποστήριξε ανοιχτά το ακροδεξιό For Britain. 

Ο Morrissey εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον φορώντας με μια κονκάρδα του ακροδεξιού For Britain. Στο παρελθόν ο πάλαι ποτέ ηγέτης των Smiths είχε εκφράσει αρκετές φορές την υποστήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα. «Είμαι λυπημένη αλλά ταυτόχρονα δεν με εκπλήσσει που το Spillers δεν θα πουλάει δίσκους του Morrissey πια», είπε η Ashli Todd, ιδιοκτήτρια του ιστορικού δισκοπωλείου. «Εύχομαι να το είχε κάνει νωρίτερα», πρόσθεσε. 

Ο Morrissey θα κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά την Παρασκευή στην οποία θα περιλαμβάνονται διασκευές σε κομμάτια της Τζόνι Μίτσελ, του Ρόι Όρμπισον και του Μπομπ Ντίλαν ενώ συμμετέχουν μέλη των Green Day, των Grizzly Bear και των Broken Social Scene. Η Anne Marie Waters, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος είχε περιγράψει το Ισλάμ ως «μία κουλτούρα η οποία δεν ταιριάζει με τη δική μας». Η Waters ευχαρίστησε τον Morrissey αυτή την εβδομάδα για την προβολή του κόμματός της. «Μπορώ να σας πω πως οι επισκέψεις στη σελίδα μας αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τη δημοσίευση της ιστορίας όπου εσείς φορούσατε την κονκάρδα του For Britain», ανέφερε απευθυνόμενη στον καλλιτέχνη. «Ελπίζω μία μέρα να σας συναντήσω», πρόσθεσε. 

Ο πρώην frontman των Smiths έχει αναδειχθεί σε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους ανάμεσα στους οποίους και η υποστήριξή του στην άκρα δεξιά. O Morrissey υποστήριξε τον αντι-ισλαμιστή ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον ιδρυτή της Λέγκας της Αγγλικής Άμυνας (English Defence League), μετά την καταδίκη του για περιφρόνηση του δικαστηρίου. «Είναι πολύ προφανές ότι ούτε οι Εργατικοί ούτε οι Συντηρητικοί πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου. Δείτε τον σοκαριστικό τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον Τόμι Ρόμπινσον», είχε πει.

Ο Morrissey είχε περιγράψει την παραγωγή του χαλάλ ως σατανική η οποία «χρειάζεται πιστοποίηση που μόνο τα μέλη του ISIS μπορούν να χορηγήσουν», ενώ το 2007 είχε δηλώσει στο ΝΜΕ πως «όσο μεγαλύτερες είναι οι εισροές στην Αγγλία τόσο περισσότερο η βρετανική ταυτότητα εξαφανίζεται ... οι πύλες της Αγγλίας έχουν πλημμυρίσει. Η χώρα έχει χαθεί». Το 2010 ο Morrissey είχε περιγράψει τους Κινέζους ως «υποείδη». 

Mε πληροφορίες από Guardian

Culture
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

3 σχόλια
Ελαφρως οφφ-τοπικ απλα να το ξαναπουμε: Η Anne Marie Waters ειναι Αριστερη με Α κεφαλαιο, πρωην βουλευτης των Εργατικων και ανοικτα γκει. Επειδη ομως (οπως καθε νοημων γκει ή/και Αριστερος θα οφειλε) αποστρεφεται τους οπαδους της "θρησκειας της ειρηνης" διαφορα MMM την βαζουν στο ιδιο τσουβαλι με τους φασιστες για να μην τους χαλαει την πιατσα.
Εχμ, δεν ήταν βουλευτής των Εργατικών, προσπάθησε δυο φορές να εκλεγεί αλλά απέτυχε και πήγε στο UKIP, ένα προφανώς ακροδεξιό κόμμα. Δεν ξέρω σε ποιο γαλαξία ΔΕΝ θα χαρακτηριζόταν ακροδεξιά.
Mea culpa νομιζα οτι ειχε βγει βουλευτης. Σε κανενα συμπαν δεν χαρακτηριζεται το UKIP ακροδεξιο (οχι εκεινη την περιοδο). Ειναι mainstream πατριωτικο κομμα. Αυτο θα φανει και αυριο (Κυριακη) στα αποτελεσματα των εκλογων - που το διαδοχο κομμα του UKIP αναμενεται να σαρωσει
φαντασου τι θα γινοταν εαν καποιο conservative μαγαζι σταματαγε να πουλαει δισκους της madonna ξερω γω γιατι προμοταρει την liberal ιδεολογια... επανασταση και μολοτοφ θαχαμε.
Κάτι μου λέει ότι η madonna πωλείτο παντού και κανείς δεν την έκοψε ποτέ. Γι' αυτό και έκανε τις πωλήσεις που έκανε.Εκτός ίσως από το δισκοπωλείο της Εκκλησίας της Ελλάδος.Κάτι μου λέει ότι και και να βρισκόταν κάποιος να κόψει τη madonna δεν θα είχε επικροτηση από κανέναν.Κόπηκε ποτέ η Baez, ο Dylan, οι U2, ο Lenon, οι Sex Pistols για τις πολιτικές τους θεσεις;;;Γιατι κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε; Οτι η αριστερά, τώρα που ειναι mainstream, μετέρχεται μεθόδων που βδελυσσόταν τόσα χρόνια.
Την ιδεολογία των ανοιχτών συνόρων (aka ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού) δεν τη λες και πολύ αριστερή πάντως. Νεοφιλελευθερισμός με αριστερό μάρκετινγκ λέγεται.
Να εικάσω ότι τραγούδια με στίχους όπως:I am an anarchistI am an antichristI don't know what I wantbut i know how to get it I want to destroyπωλούνται απρόσκοπτα. Διότι δεν υποστηρίζουν τίποτα ακραίο.Δεν με κόφτει για τον Morrissey. Ας διαγραφεί και από την wikipedia. Αλλά η υποκρισία είναι φοβερό πράγμα.
Ο λόγος που σταμάτησαν να πωλούνται οι δίσκοι του είναι διότι στηρίζει την ακροδεξιά, όχι λόγω των στίχων των τραγουδιών του.Παρόλα αυτά θα μπω στον κόπο να σχολιάσω την παράλογη σύγκριση που προσπαθεί να κάνει ο Γράφων. Οι παραπάνω στίχοι είναι από ένα τραγούδι των Sex Pistols. Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι ο frontman των Sex Pistols εθεάθει να φοράει μπλουζάκι Make American Great Again λίγο καιρό πριν.
Δεν βλέπω την υποκρισία. Αντιθέτως, ειλικρινέστατος μου φαίνεται ο άνθρωπος. Δεν γουστάρει τον Μόρρισεϊ επειδή υποστηρίζει την ακροδεξιά και δεν θέλει να πουλάει πλέον τους δίσκους του. Επίσης, φαντάζομαι πως ο ιδιοκτήτης έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος πως θα λειτουργεί και τι θα πουλάει στο μαγαζί του. Όπως π.χ. και ο Άδωνις, για τον οποίον συχνά γίνεται λόγος, τι βιβλία ΔΕΝ θέλει να έχει στο βιβλιοπωλείο του, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Που κολλάει η υποκρισία και οι στίχοι των Pistols; Γιατί συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια;
Δεν ξέρω αν είναι υποκρισία.Απλά έχουν πάρει τα γκεμια αυτοί τώρα.Πριν τα είχαν οι άλλοι.Στη μέση η κοινή λογική που δεν είναι τόσο κοινή αλλά σίγουρα είναι παθητική.Αφού είμαστε παθητικοί θα ξαναζήσουμε την ιστορία να εναλλάσσεται μεταξύ των μεν Και των δε σαν μια ρόδα που γυρίζει."Ο φασισμός Δεν κάνει διακρίσεις" λένε οι αναρχικοί και είναι ένα από τα ελάχιστα "τσιτάτα" τους με το οποίο συμφωνώ.