Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων είναι ένας από τους πιο δραστήριους χώρους πολιτισμού, γνώσης και ανάπτυξης της Αθήνας και ως τέτοιος δεν θα μπορούσε παρά να ανταποκριθεί άμεσα στις συνθήκες που δημιούργησε ο ιός Covid–19 στη χώρα μας. Δεν σταμάτησε να είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες και όλους, οι δραστηριότητες και η ζωντάνια του απέκτησαν ψηφιακή μορφή, καλώντας το κοινό, μικρούς και μεγάλους, να απολαύσει από το σπίτι όλα εκείνα τα προγράμματα, που, τώρα περισσότερο από ποτέ, προσφέρουν στη ζωή μας μια ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας και μόρφωσης.

 

Ως μέρος της ευρύτερης πολιτικής του δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη άνοιξε τις ψηφιακές της πύλες και, μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της, καλεί το κοινό σε συναρπαστικές εμπειρίες. Μέχρι τότε, οι δράσεις που ετοιμάζονται είναι συνεχείς, δημιουργώντας μια νέα εποχή στην οποία είναι παρούσα όχι απλώς σε μια digital μορφή αλλά σε κάτι ακόμα πιο νέο και ιδιαίτερο, σε μια phygital εκδοχή!

 

Τεχνόπολη ίσον μουσική: Live ή online, θα σε βρει όπου κι αν είσαι!

H Τεχνόπολη ετοιμάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Athens Music Week από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου, και μάλιστα στη phygital εκδοχή του! Η μουσική εβδομάδα περιλαμβάνει διεθνές συνέδριο με ομιλίες, webinars, παρουσιάσεις και showcases από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω Διαδικτύου με δυνατότητα συμμετοχής του κοινού σε Q&A sessions, αλλά και events με την παρουσία κοινού στον φυσικό χώρο, όπου οι περιστάσεις το επιτρέπουν. Οι μουσικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 21 Ιουνίου με ένα μεγάλο live αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που θα μεταδίδεται ζωντανά, μέσω Διαδικτύου, σε όλον τον κόσμο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10 ευρωπαϊκών πρωτευουσών!

 

Οι δράσεις που ετοιμάζονται είναι συνεχείς, δημιουργώντας μια νέα εποχή, όχι μόνο digital αλλά και phygital!


Τα «Πιτζάμα σέσιονς» είναι μια σειρά μουσικών βίντεο που έρχονται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 20:00 στη σελίδα της Τεχνόπολης στο Facebook για να σε ξεσηκώσουν. Αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής παρουσιάζουν από το σπίτι τους τα αγαπημένα σου κομμάτια, φορώντας τις πιτζάμες τους. Μια δράση με πρωτότυπο concept που από την πρώτη στιγμή έδωσε βήμα σε πολλούς νέους καλλιτέχνες και σχήματα, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συναντήσουν το κοινό τους. Εξάλλου, σύντομα η δράση θα εμπλουτιστεί με συναυλίες και live συμμετοχή του κοινού!

 

O πολιτισμός μένει πάντα ζωντανός!


Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια ολόκληρη εποχή σε καλεί να τη γνωρίσεις

Από την πρώτη στιγμή του lockdown, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ως βασικός πυλώνας της Τεχνόπολης, βρέθηκε δίπλα στο κοινό του, με παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου και νέες, πρωτότυπες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρης της χώρας.


Μια online ξενάγηση στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ένα μνημείο σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι πλέον διαθέσιμη, όπως επίσης και η ψηφιακή συλλογή με σπάνια αντικείμενα που διαθέτει το μουσείο. Παράλληλα, ένα μοναδικό VR tour στην επιτυχημένη έκθεση «160 χρόνια made in Greece» καλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν 120 ελληνικές βιομηχανίες και περισσότερα από 800 σπάνια αντικείμενα.


Ακόμη, στο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, video games, παιχνίδια, κρυπτόλεξα και εικαστικές δραστηριότητες αλλά και θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα που συνδέονται με την ευρύτερη θεματική του και με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κομμάτι της οποίας είναι και το εργοστάσιο φωταερίου και όχι μόνο.


«Inclusion for all»: Μια δράση που έρχεται την Κυριακή 17 Μαΐου, αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, και περιλαμβάνεται στον αγαπημένο θεσμό «Κυριακές στην Τεχνόπολη», που γίνονται online για δεύτερη φορά.

 

O πολιτισμός μένει πάντα ζωντανός!

 

INNOVATHENS powered by Samsung: Η καινοτομία δεν σταματά!

Το INNOVATHENS προσφέρει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες online δραστηριότητες για να εξελιχθείς και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου. Σεμινάρια για να αναπτύξεις τα soft skills σου σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, όπως το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΑΚ), είναι πλέον διαθέσιμα μέσω live streaming και μεταδίδονται ζωντανά κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Σεμινάρια και ομιλίες σχετικά με βασικές επιχειρηματικές αρχές, marketing και social media, digital transformation και νανοτεχνολογία είναι διαθέσιμα online. Κάθε Δευτέρα θα βρεις στο site του INNOVATHENS ένα νέο Entrepreneurship video που αφορά την επιχειρηματικότητα, τη διοίκηση επιχειρήσεων, το marketing ή τα social media. Κάθε Παρασκευή, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις παρουσιάζονται μέσα από ένα μικρό throwback στις πιο επιτυχημένες ομιλίες για τις ψηφιακές τεχνολογίες, που ολοκληρώνεται με την προβολή ενός συναρπαστικού Digital Technologies Video.

 

O πολιτισμός μένει πάντα ζωντανός!

 

Η νέα εποχή: Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό!

Ο δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τα νέα δεδομένα, προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις, διαθέτει χώρους και πόρους για να στηριχτούν ο πολιτισμός στην Αθήνα, οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, ώστε να σχεδιαστούν και να αναπτυχθούν νέοι τρόποι, νέες δράσεις και εκδηλώσεις. Από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο η Τεχνόπολη –ανάμεσα σε άλλους εμβληματικούς χώρους του δήμου– ανοίγει τις πόρτες της και διατίθεται δωρεάν για να διοργανωθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρέχοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέσα για την πραγματοποίησή τους και, φυσικά, τηρώντας όλες τις επίσημες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Γιατί οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας δεν μπορούν να σταματήσουν τον πολιτισμό και ο δήμος Αθηναίων και η Τεχνόπολη το αποδεικνύουν στην πράξη!

 

O πολιτισμός μένει πάντα ζωντανός!

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO