Πεζόδρομος-πάρκινγκ της οδού Δερβενίων

Στο τμήμα της οδού από Χαριλάου Τρικούπη μέχρι Ζωοδόχου Πηγής, ένα «ατού» κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής που δεν χολοσκάνε, ψάχνοντας πού θα παρκάρουν τζάμπα κατά τις ώρες γραφείου.

 

Οι πεταμένες σύριγγες στο πάρκο έξω από τη Νομική

 

Ο πεζόδρομος-πάρκινγκ στην οδό Δερβενίων, οι πεταμένες σύριγγες και οι λακούβες στους δρόμους
Η συστηματική χρήση σκληρών ναρκωτικών από τοξικοεξαρτημένους στον χώρο έξω από τη Νομική Σχολή αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο.

 

Η συστηματική χρήση σκληρών ναρκωτικών από τοξικοεξαρτημένους στον χώρο έξω από τη Νομική Σχολή και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων πάνω από την Ακαδημίας έχει επισημανθεί πολλάκις σε δημοσιεύματα, επιστολές διαμαρτυρίας κ.λπ.

 

Ο υγειονομικός κίνδυνος από τις πεταμένες σύριγγες που μπορεί κανείς να παρατηρήσει με μια απλή βόλτα στο σημείο είναι πολύ υψηλός τόσο για τους ίδιους χρήστες τους όσο και για τους περαστικούς. Ίσως η δημιουργία κλειστών χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης για τους ανθρώπους αυτούς να είναι μια κάποια λύση.

 

Οι λακκούβες του δρόμου που γεμίζουν με νερό σε κάθε καταιγίδα

 

Ο πεζόδρομος-πάρκινγκ στην οδό Δερβενίων, οι πεταμένες σύριγγες και οι λακούβες στους δρόμους
Οι λακκούβες και η κακή ποιότητα του οδοστρώματος σε αρκετά σημεία της πόλης επιτείνουν το πρόβλημα, ειδικότερα όταν βρέχει.

 

Από αυτήν τη στήλη έχουμε αναφερθεί στο ζήτημα των βουλωμένων φρεατίων που προκαλούν πλημμύρες σε κάθε καταιγίδα. Οι λακκούβες και η κακή ποιότητα του οδοστρώματος σε αρκετά σημεία της πόλης επιτείνουν, όμως, το πρόβλημα, αφού το νερό συσσωρεύεται, εγκλωβίζεται και δημιουργεί μικρές λίμνες στην άσφαλτο, ακόμα και όταν οι μπόρες είναι σύντομες, όπως αυτές των τελευταίων ημερών.