Στο 173ο Δημοτικό Σχολείο Προμπονά βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας τη σημασία της οικολογικής συνείδησης στις μικρές ηλικίες.

 

«Επενδύουμε στην οικολογική συνείδηση των παιδιών. Αποκαθιστούμε όλους τους ταρατσόκηπους που έχουν δημιουργηθεί σε σχολεία της Αθήνας, δημιουργώντας μικρές γωνιές με μεγάλο περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο.

 

»Στον Προμπονά, στο 173ο Δημοτικό Σχολείο», έγραψε χαρακτηριστικά χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες που δείχνουν τις εργασίες που γίνονται στους ταρατσόκηπους προκειμένου να γεμίσουν σιγά σιγά από φυτά.

 

Πρόσφατα δε, ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο 19ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Citizen Sustain: Building a better urban future», επισήμανε και την ανάγκη να επιστρέψει ο «πράσινος» δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

 

Έδωσε έμφαση στο θέμα της βιώσιμης κινητικότητας, τονίζοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να δούμε την πόλη μας να αλλάζει.

 

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στο θέμα της κλιματικής κρίσης, που απειλεί κυρίως τα αστικά κέντρα, αναφέροντας ότι η Αθήνα έχει χάσει τα 2/5 των μόνιμων κατοίκων της μέσα στην τελευταία 20αετία, κίνδυνος που μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερος τα επόμενα 20-30 χρόνια, εφόσον οι συνθήκες παραμείνουν αβίωτες.