Γιατί καθυστερεί τόσο το Μουσείο Μαρία Κάλλας;

Γιατί καθυστερεί τόσο το Μουσείο Μαρία Κάλλας; Facebook Twitter
Η πολυετής καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας του μουσείου οφείλεται στη μη ένταξή του στα προγράμματα του ΕΣΠΑ
0

Μία μεγάλη εκκρεμότητα που παρατείνεται είναι το πολυσυζητημένο Μουσείο Μαρία Κάλλας που θα στεγαστεί στο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Μητροπόλεως 44. «Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα να είμαι ένας ζωντανός μύθος, ενώ βρίσκομαι πάνω στη Γη. Ίσως θα ήταν καλύτερο αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θαυμάζουν τη φωνή μου αποφάσιζαν να με θεωρούν αθάνατη μετά τον θάνατό μου. Αν γινόταν αυτό, θα καθόμουν πάνω σε κάποιο σύννεφο, θα κοίταζα κάτω και θα απολάμβανα το θέαμα, αντί να κάθομαι να ανησυχώ αν θα βγάλω τις ψηλές μου νότες» είχε πει στην τελευταία της συνέντευξη η μεγάλη ντίβα και η δημιουργία του μουσείου που θα την τιμούσε, παρόλο που προαναγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες πριν από λίγα χρόνια και η παράδοσή του προβλεπόταν να έχει γίνει από το 2015, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σε συζήτησή μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τεχνόπολις κ. Μπιτζάνη είπε ότι η πολυετής καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας του μουσείου οφείλεται στη μη ένταξή του στα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους δήμους στα τέλη του 2015. Όμως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Μπιτζάνης, η λειτουργία του μουσείου εντάχθηκε στις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις» και το ποσό της χρηματοδότησης που αναλογεί σε αυτό φτάνει τα 750.000 ευρώ. «Είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που είχαμε ζητήσει, αλλά ευελπιστούμε ότι με τα κατάλληλα βήματα που θα γίνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Αττικής το συγκεκριμένο μουσείο θα ολοκληρωθεί. Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε, τα εκθέματα υπάρχουν, η μουσειολογική μελέτη επίσης, καθώς και αρκετά μεγάλο χορηγικό ενδιαφέρον. Θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες εργασίες προσαρμογής όσον αφορά τα ΑμεΑ και πιστεύουμε ότι στα τέλη του 2018 θα μπορεί να παραδοθεί στο κοινό, κάτι που για εμάς θα είναι επιτυχία».

Γιατί καθυστερεί τόσο το Μουσείο Μαρία Κάλλας; Facebook Twitter

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ