Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του - Με νέα μονοπάτια και φυτά

Εθνικός Κήπος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Στο κοινό παραδόθηκε το πρώτο ολοκληρωμένο τμήμα του αναβαθμισμένου Εθνικού Κήπου, στη βόρεια πλευρά, μεταξύ των Λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Στον ιστορικό χώρο που μετρά 186 χρόνια από την οριοθέτησή του, ανακατασκευάστηκαν νέα, σύγχρονα μονοπάτια για ασφαλείς διαδρομές, εγκαταστάθηκαν πρωτοποριακά συστήματα άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού, τοποθετήθηκαν ανανεωμένα παγκάκια που διατηρούν τον ιστορικό τους χαρακτήρα. 

Εθνικός Κήπος Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Αθηναίων

Εθνικός Κήπος Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Αθηναίων

Ιδιαίτερη φροντίδα δόθηκε από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων στα σπάνια δέντρα του Κήπου. Πρόκειται για ιστορικά δέντρα, ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, ξεπερνούν τα 170 χρόνια ζωής. Ξεχωριστές παρεμβάσεις έγιναν σε 16 από τα δέντρα αυτά, ενώ πραγματοποιήθηκε και αξιολόγηση της στατικής επάρκειας των παλαιότερων δέντρων. 

Παράλληλα, φυτεύτηκαν νέα δέντρα και φυτά - με συνολικά 11.155 φυτεύσεις δέντρων, θάμνωνν, πολυετών ποωδών, εποχιακών και αναρριχώμενων. 

Εθνικός Κήπος Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Αθηναίων

Το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει την πλήρη αναβάθμιση του ιστορικού Κήπου της πόλης, συνολικής έκτασης 154 στρεμμάτων. 

Εθνικός Κήπος Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Αθηναίων

Εθνικός Κήπος Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Αθηναίων

«Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, έναν τόπο συνάντησης, που έχει φιλοξενήσει γενιές και γενιές Αθηναίων. Με τις νέες, σύγχρονες υποδομές που αναμορφώνουν πλήρως την εικόνα του, με τη φύτευση εκατοντάδων δέντρων και φυτών, αλλά και με το σύνολο των παρεμβάσεων που έγιναν με γνώμονα τη βιωσιμότητα του ιστορικού χώρου, διασφαλίζουμε ότι ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια στο επίκεντρο της ζωής των Αθηναίων, προσφέροντας και στις επόμενες γενιές το πολύτιμο “ευ ζην”», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ