Αρχίζουν σήμερα τα έργα ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας επί των οδών Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η κίνηση των οχημάτων και των πεζών θα γίνεται κανονικά ενώ δεν θα υπάρξει αλλαγή στην εξυπηρέτηση από λεωφορεία και τρόλεϊ.

 

Συγκεκριμένα, δεν επέρχεται καμία αλλαγή στο εύρος του οδοστρώματος ενώ παραμένουν ως έχουν οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Η εξυπηρέτηση των επιβατών των ΜΜΜ θα συνεχίσει να γίνεται από τις υφιστάμενες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ και τις υφιστάμενες στάσεις, όπως ενημερώνει ο Δήμος. 

 

Αρχίσουν σήμερα τα έργα ανάπλασης της κάτω πλατείας Συντάγματος

 

«Ειδικές μέριμνες έχουν ληφθεί για την εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα που βρίσκονται στο μέτωπο της κάτω Πλατείας» καταλήγει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

 

Το έργο στη πλατεία Συντάγματος, την αστική πλατεία - σύμβολο της χώρας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος,  περιλαμβάνει την «ριζική ανάπλαση του κάτω τμήματος της Πλατείας με γενναία διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στον πεζόδρομο της Ερμού, τη δημιουργία νέου δημοσίου χώρου που θα λειτουργήσει ως πύλη στον εμπορικό και ιστορικό πυρήνα, τη φύτευση συνολικά 28 ψηλών δέντρων, μονιμοποίηση των λωρίδων κυκλοφορίας σε τέσσερις όπως είναι σήμερα διατηρώντας την χαρακτηριστική καμπύλη της οδικής χάραξης.

 

Αρχίσουν σήμερα τα έργα ανάπλασης της κάτω πλατείας Συντάγματος

 

Επίσης, περιλαμβάνει τη δημιουργία «έξυπνης, ασφαλούς και ορατής διάβασης πεζών, φροντίδα για ΑμεΑ σε όλο το φάσμα και τις λεπτομέρειες του έργου, εξοπλισμός με πέργκολες για πυκνή σκίαση και μορφολογική οργάνωση του νέου χώρου, σύγχρονο φωτισμό, και κατάλληλα υλικά επίστρωσης μαρμάρινων πλακών σε απόλυτη μορφολογική συνάφεια με τον πεζόδρομο της Ερμού και το κυρίως σώμα της πλατείας».