ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 21,73% τον Απρίλιο, σε σχέση με το 2019

ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 21,73% τον Απρίλιο, σε σχέση με το 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κατά 21,73% αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στατιστικά του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο έφτασε τους 1.185.013, δηλαδή ήταν 53.367 περισσότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (αύξηση 4,72%) και 211.526 περισσότεροι σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 (αύξηση 21,73%).

Πιο αναλυτικά, από τους ανέργους, οι εγγεγραμμένοι με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας τον Απρίλιο έφτασαν τους 1.24.486 και οι μη αναζητούντες εργασία ήταν 60.527. Στην πρώτη κατηγορία, το 47.26% (531.464 άτομα) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για διάστημα ίσο ή περισσότερο των 12 μηνών και οι γυναίκες αποτελούν το 62,46% (702.391 άτομα). Από τους εγγεγραμμένους μη αναζητούντες εργασία, το 67,19% είναι γυναίκες (40.668 άτομα).

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων του Απριλίου 2020 (192.411 δικαιούχοι που πληρώθηκαν εντός αυτού του μήνα), το 53,98% (103.866 άτομα) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM