Πέτσας για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα: Μετακινήσεις σε μεγάλα νησιά ακόμα και από τις 18 Μαΐου

Πέτσας για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα: Μετακινήσεις σε μεγάλα νησιά ακόμα και από τις 18 Μαΐου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη μεγάλη πιθανότητα για ταχύτερη άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από και προς τα μεγάλα νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε στον «αέρα» ότι υπάρχουν σκέψεις να απελευθερωθούν νωρίτερα μετακινήσεις για μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος. 

Στις 18 Μαΐου που θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και μεγάλα νησιά, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Στέλιος Πέτσας. «Είναι κάτι που το εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών [...] στις 18 του μηνός μπορεί να έχουμε και κάποια από τα μεγάλα νησιά».

«Είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, χωρίς αύξηση των τελών, και για διευθέτηση την χρήση ακόμα και εσωτερικών χώρων. «Έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων».

Σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές. Οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν».

Αναφορικά με την μεγάλη κίνηση στις παραλίες, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά. «Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευστούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει. Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, είναι ευνοϊκά, θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και των οργανωμένων παραλιών νωρίτερα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM